Cine-i cel mai bine plătit în Primăria Galaţi | TOPUL SALARIILOR în administraţia locală

Cine-i cel mai bine plătit în Primăria Galaţi | TOPUL SALARIILOR în administraţia locală
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Potrivit informaţiilor furnizate la cererea noastră de Primăria Galaţi, cel mai bine plătit din toată administraţia locală a fost, în luna iunie, secretarul municipiului, Radu Kovacs. Primarul Ionuţ Pucheanu a câştigat tot atâţia bani cât city managerul Marius Humelnicu, ambii fiind surclasaţi financiar de toţi directorii din Primărie, cu excepţia şefei Serviciului Public Ecosal.

Joi, la şedinţa ordinară a Consiliului Local, aleşii vor dezbate şi aproba un proiect de hotărâre prin care se stabilesc „salariile de bază pentru funcţiile publice şi funcţiile contractuale din cadrul aparatului de specialitate al Primarului municipiului Galaţi”. În expunerea de motive a proiectului se arată că, potrivit legii, „nivelul veniturilor salariale se stabileşte sub nivelul indemnizaţiei lunare a funcţiei de viceprimar”, care va fi „în cuantum de 11.600 de lei”.

Noile reglementări salariale, aşa cum vor fi aprobate de aleşi, se vor aplica din luna august, pentru luna iulie. Până când aleşii vor decide ce bani vor lua angajaţii administraţiei locale, vă prezentăm care a fost cuantumul sumelor nete încasate nominal, de fiecare dintre cei care deţin funcţii de conducere în cadrul Primăriei municipiului Galaţi, la nivelul lunii iunie 2017.

Cei mai bine remuneraţi

Potrivit informaţiilor furnizate de Primăria Galaţi la solicitarea noastră, întemeiată pe Legea 544 privind liberul acces la informaţiile de interes public, în luna iunie, în vârful topului salarial se află secretarul municipiului Galaţi de Radu Kovacs, cu o sumă netă încasată de 9.829 de lei. Este firesc ca funcţionarul care răspunde de legalitatea actelor să fie foarte bine remunerat, tocmai pentru ca hotărârile adoptate să nu ajungă să fie atacate în contencios de prefectul judeţului, aşa cum s-a întâmplat cu hotărârea Consiliului Local privind sistarea termoficării!

Următoarea în top este directoarea executivă a Direcţiei Financiar – Contabilitate, Rodica Câmpeanu, cu un venit net de 7.819 lei. Pe locul al treilea al „podiumului” se află directorul general al Direcţiei Generale Impozite, Taxe şi Alte Venituri Locale, Daniel Stadoleanu – 7.468 de lei.

Următorii în top sunt directorul general al Direcţiei Generale Relaţii Publice, Evenimente Publice şi Managementul Documentelor, Silviu Bacalum, cu un venit net pe luna iunie de 7.075 de lei, şi directorul executiv al Direcţiei de Evidenţă, Gestiune şi Administrarea Patrimoniului, Ionel Burtea – 7.054 de lei net încasaţi în luna iunie.

Un pic mai mult decât edilul şef

Conform Primăriei, directorul general al Direcţiei Generale Servicii Comunitare de Utilităţi Publice, Laurenţiu Emilian Jalbă, a încasat la nivelul lunii iunie – 6.899 de lei net. Arhitecta şefă a municipiului Galaţi, Teodora Voicilă, a fost remunerată cu 6.853 de lei net, iar directorul general al Direcţiei Generale Dezvoltare, Infrastructură şi Lucrări Publice, Cristian Capeţis – 6.838 de lei net. Directoarea executivă a Direcţiei de Asistenţă Socială de Mihaela Carmen Alupoaei a fost remunerată cu 6.792 de lei net.

Pucheanu, deasupra viceprimarilor şi a şefei Ecosal

Cuantumul net al indemnizaţiei nete, încasate la nivelul lunii iunie, de primarul Ionuţ Pucheanu a fost de 6.256 de lei, la egalitate cu administratorul public al oraşului, Marius Humelnicu. Mai puţin decât primarul au încasat din indemnizaţii viceprimarii municipiului Galaţi, Sorin Enache şi Picu Apostol Roman: câte 5.494 de lei net. Ultima în topul veniturilor nete obţinute de şefii din Primărie este directoarea Serviciului Public Ecosal, Mirela Furtună – 4.982 de lei.

Din august, însă, pe toţi şefii din Primărie, în frunte cu primarul şi viceprimarii, îi aşteaptă un reviriment financiar despre care promitem să revenim cu informaţii.

Citit 15702 ori Ultima modificare Duminică, 23 Iulie 2017 18:25

15 comentarii

 • postat de Tastați =CALITATEAER= și vedeți cu ochii voștri. Avem cel mai poluat oraș din România !!! Noi și Autostrada Soarelui !!!
  Luni, 24 Iulie 2017 21:20
  Băăăăăăăăi Primărie, suntem cel mai poluat oraș din România, noi și Autostrada Soarelui. Tastați ,,CALITATEAER'' și vedeți o hartă cu indici de poluare, din care rezultă că avem cel mai poluat oraș din România !!! Și fără combinat, fără industrie și cel mai poluat oraș ??!!??
  0
  7
  Raportează
 • postat de handiman
  Luni, 24 Iulie 2017 17:42
  Toti politicienii se bat cu pumnul in piept ca sunt cei mai buni, inainte de aegeri, evident, pentru a fi alesi. Cand se vad la ,, butoane,, prima si singura lor grija e sa se vaite de lefurile mici. De parca cineva i-a obligat sa candideze la alegeri. Apoi, isi voteaza leafa pentru incompetenta binecunoscuta si se dau ,,rotunzi,, de atata ,,inteligenta,,. Rezultatul se vede fe vreo 27 de ani, la toate nivelele politice.
  Lefurile lor ar trebui sa fie batute in cuie si nu schimbate cum vor ei. Nu le convine leafa, sa nu mai candideze. Sa vada lumea cat sunt de altruisti sunt si cand de mult se ,,sacrifica,, pentru binele societatii.
  0
  4
  Raportează
 • postat de Geani
  Luni, 24 Iulie 2017 17:35
  Cel mai bine platit in PRIMARIA GALATI ???

  In care PRIMARIE? In cea care inca nu s-a construit sau in vechiul sediu? L.O.L.
  0
  4
  Raportează
 • postat de saracul
  Luni, 24 Iulie 2017 17:11
  stati sa vedeti ce salarii vor lua incepand cu luna Iulie 2017....intra in vigoare legea salarizarii........viceprimarii vor primi un salariu dublu adica 11500 lei.....iar primarul va fi in top.....aceste salarii se vor vota in consiliul local....asa-i facuta legea de madam Olguta.......mare rushine.......
  1
  7
  Raportează
 • postat de Je
  Luni, 24 Iulie 2017 15:04
  Salariile nu ar fi mari daca s-ar face treaba in primarie, iar orasul ar inflori.
  In topul oraselor mari din Romania, Galatiul e cel mai praf, deci salariile din primarie nu se justifica, pentru ca ele incurajeaza incompetenta si nepotismele.
  0
  5
  Raportează
 • postat de curios
  Luni, 24 Iulie 2017 14:10
  pentru ce luati aceste lefuri doamnelor si domnilor din administratia publica locala? Ce ramane pe urma domniilor voastre, in afara de un oras facut praf?
  2
  38
  Raportează
 • postat de macarie banu
  Luni, 24 Iulie 2017 13:09
  Foarte multe directii si directori generali....dupa care vin directorasii si directorasele si tot asa.O risipa imensa a banului public,deci a banilor nostri de fapt,mai ales in conditiile in care orasul se duce naibii.Asa am ajuns de rasul lumii,si in Africa si in Europa......breee,zise un turc...in Romania daca dai de treaba la trei romani unul va fi manager si unul director de lucrare.Ce pretentii sa mai ai?!
  1
  29
  Raportează
 • postat de Ac
  Luni, 24 Iulie 2017 12:18
  Ar fi interesant sa solicitati si salariile directorilor si tuturor "sefuletilor" din societatile subordonate Consiliului Local dar cu tot cu sporuri, premii etc! Atunci sa vedem surprize!
  1
  26
  Raportează
 • postat de Ionut Ordu
  Luni, 24 Iulie 2017 09:28
  Pentru ca vorba aia, prostia se plateste!
  2
  39
  Raportează
 • postat de intrebare
  Luni, 24 Iulie 2017 09:05
  De ce-i platim pe oamenii astia, cu asa de multi bani, daca in orasul asta, totul se darama, se pierde, ingheata, pute, se desfiinteaza, nu se construieste nimic sau daca se construieste, tine 3 zile?! Involuam pur si simplu iar acesti domni si doamne sunt platiti gras sa "realizeze" asta!
  2
  46
  Raportează
 • postat de mara
  Luni, 24 Iulie 2017 08:52
  De ce nu spuneti si care sunt cele mai mici salarii? in institutiile din subordinea primariei, sunt salarii si de 1200 lei net (munca de birou, studii superioare si masterat).
  14
  27
  Raportează
 • postat de curioasa
  Luni, 24 Iulie 2017 08:23
  D-na Anca Melinte ne veti informa si despre salariile de la Consiliul Judetean si cele de la institutiile subordonate acestuia? Dar de la Prefectura ? Speram sa se mai termine cu salarii f. mari pt. incompetenta multora dintre functionari. Nu e normal ca Primarul, Presedintele C.J.G. sa aiba salariu mai mic ca subordonatii.
  5
  26
  Raportează
 • postat de Crtss
  Luni, 24 Iulie 2017 07:07
  Neinteresant,,,,intrebarea mea este,,,!de ce nu decide prin vot cetățeni orașului,care sa fie salariile aleșilor,,,,
  2
  34
  Raportează
 • postat de Ion Ionascu
  Luni, 24 Iulie 2017 06:26
  În Arad cu tot efortul de a aduce oameni din Moldova (de vest, din România) pentru locurile de muncă, nu mai au oameni pentru locurile de muncă !!!

  Cu 2% şomaj Aradul va încerca să aducă oameni din Ungaria (şomajul este ceva mai mare ca în judeţul Arad)


  Aceiaşi situaţie este în Timişoara, Sibiu şi mai nou începe să se simtă în Braşov !!

  Ce au aceste oraşe ???

  Aeroport fiecare şi autostrada !!!


  Acum nu interesează cât câştigă cei din primăria Galaţi ci CE AU FĂCUT SAU COR FACE !!!


  1. unde este Aeroportul "Dunărea de Jos" Galaţi - Brăila ????

  2. Unde este autostrada (NU drum expres, ci autostrada) Ploieşti - Buzău - Brăila - Galaţi ???


  Mda.... nicăieri.... avem răspunsul....

  Şi ce este cel mai grav că nici nu se ştie când şi dacă va fi Aeroport şi Autostrada LUCRU EXTREM DE GRAV !!
  2
  39
  Raportează
 • postat de €¥£
  Luni, 24 Iulie 2017 05:37
  Sa tot trăiesti cu astfel de salarii...
  0
  37
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.