Cine-i cel mai bine plătit în Primăria Galaţi | TOPUL SALARIILOR în administraţia locală

Cine-i cel mai bine plătit în Primăria Galaţi | TOPUL SALARIILOR în administraţia locală
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Potrivit informaţiilor furnizate la cererea noastră de Primăria Galaţi, cel mai bine plătit din toată administraţia locală a fost, în luna iunie, secretarul municipiului, Radu Kovacs. Primarul Ionuţ Pucheanu a câştigat tot atâţia bani cât city managerul Marius Humelnicu, ambii fiind surclasaţi financiar de toţi directorii din Primărie, cu excepţia şefei Serviciului Public Ecosal.

Joi, la şedinţa ordinară a Consiliului Local, aleşii vor dezbate şi aproba un proiect de hotărâre prin care se stabilesc „salariile de bază pentru funcţiile publice şi funcţiile contractuale din cadrul aparatului de specialitate al Primarului municipiului Galaţi”. În expunerea de motive a proiectului se arată că, potrivit legii, „nivelul veniturilor salariale se stabileşte sub nivelul indemnizaţiei lunare a funcţiei de viceprimar”, care va fi „în cuantum de 11.600 de lei”.

Noile reglementări salariale, aşa cum vor fi aprobate de aleşi, se vor aplica din luna august, pentru luna iulie. Până când aleşii vor decide ce bani vor lua angajaţii administraţiei locale, vă prezentăm care a fost cuantumul sumelor nete încasate nominal, de fiecare dintre cei care deţin funcţii de conducere în cadrul Primăriei municipiului Galaţi, la nivelul lunii iunie 2017.

Cei mai bine remuneraţi

Potrivit informaţiilor furnizate de Primăria Galaţi la solicitarea noastră, întemeiată pe Legea 544 privind liberul acces la informaţiile de interes public, în luna iunie, în vârful topului salarial se află secretarul municipiului Galaţi de Radu Kovacs, cu o sumă netă încasată de 9.829 de lei. Este firesc ca funcţionarul care răspunde de legalitatea actelor să fie foarte bine remunerat, tocmai pentru ca hotărârile adoptate să nu ajungă să fie atacate în contencios de prefectul judeţului, aşa cum s-a întâmplat cu hotărârea Consiliului Local privind sistarea termoficării!

Următoarea în top este directoarea executivă a Direcţiei Financiar – Contabilitate, Rodica Câmpeanu, cu un venit net de 7.819 lei. Pe locul al treilea al „podiumului” se află directorul general al Direcţiei Generale Impozite, Taxe şi Alte Venituri Locale, Daniel Stadoleanu – 7.468 de lei.

Următorii în top sunt directorul general al Direcţiei Generale Relaţii Publice, Evenimente Publice şi Managementul Documentelor, Silviu Bacalum, cu un venit net pe luna iunie de 7.075 de lei, şi directorul executiv al Direcţiei de Evidenţă, Gestiune şi Administrarea Patrimoniului, Ionel Burtea – 7.054 de lei net încasaţi în luna iunie.

Un pic mai mult decât edilul şef

Conform Primăriei, directorul general al Direcţiei Generale Servicii Comunitare de Utilităţi Publice, Laurenţiu Emilian Jalbă, a încasat la nivelul lunii iunie – 6.899 de lei net. Arhitecta şefă a municipiului Galaţi, Teodora Voicilă, a fost remunerată cu 6.853 de lei net, iar directorul general al Direcţiei Generale Dezvoltare, Infrastructură şi Lucrări Publice, Cristian Capeţis – 6.838 de lei net. Directoarea executivă a Direcţiei de Asistenţă Socială de Mihaela Carmen Alupoaei a fost remunerată cu 6.792 de lei net.

Pucheanu, deasupra viceprimarilor şi a şefei Ecosal

Cuantumul net al indemnizaţiei nete, încasate la nivelul lunii iunie, de primarul Ionuţ Pucheanu a fost de 6.256 de lei, la egalitate cu administratorul public al oraşului, Marius Humelnicu. Mai puţin decât primarul au încasat din indemnizaţii viceprimarii municipiului Galaţi, Sorin Enache şi Picu Apostol Roman: câte 5.494 de lei net. Ultima în topul veniturilor nete obţinute de şefii din Primărie este directoarea Serviciului Public Ecosal, Mirela Furtună – 4.982 de lei.

Din august, însă, pe toţi şefii din Primărie, în frunte cu primarul şi viceprimarii, îi aşteaptă un reviriment financiar despre care promitem să revenim cu informaţii.

Citit 16328 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Ianuarie 2023 05:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.