UPDATE | Dosar penal pentru distrugere în cazul incendiului din Bariera Traian (FOTO și VIDEO)
Foto: ISU Galați (captură video)

UPDATE | Dosar penal pentru distrugere în cazul incendiului din Bariera Traian (FOTO și VIDEO)
Puțin după ora 21,00
Evaluaţi acest articol
(34 voturi)

UPDATE, marți, 8 august, ora 12,00 | În timp ce pompierii gălăţeni lucrează încă pentru lichidarea totală a incendiului izbucnit luni după-amiază, pe strada Traian, poliţiştii au demarat o anchetă în acest caz şi au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă. Cercetările sunt « in rem», oamenii legii urmând să stabilească, alături de pompieri, şi cauza producerii acestui incendiu.

În urma anunţării incendiului la Numărul Unic de Urgenţă 112, la faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliţişti din cadrul Serviciului Rutier, care au dirijat traficului, circulaţia fiind închisă ore bune pe DN26 pentru a se facilita  accesul echipajelor I.S.U. în zonă, în vederea lichidării incendiului.


UPDATE, marți, 8 august, ora 9,00. Pompierii lucrează încă, după 16 ore de intervenție, pentru lichidarea totală a incendiului | Peste 80 de pompieri cu 16 autospeciale au luptat în noaptea de luni spre marți, respectiv 7 spre 8 august, pentru a localiza și lichida incendiul izbucnit la hala plină cu cartoane și mase plastice din Bariera Traian. În cursul serii de luni, au fost suplimentate forțele de la fața locului cu trei autospeciale de la ISU Brăila și cu o autospecială de la ISU Vrancea.

Conform purtătorului de cuvânt al ISU Galați, lt. col. Eugen Chiriță, marți dimineață se lucra încă pentru lichidarea focarelor existente în amplasamentul respectiv. ”Incendiul este localiza și nu mai există posibilitatea de extindere la vecinătăți. Se acționează cu apă de la înălțime, întrucât elementele de construcție sunt instabile”, ne-a explicat lt. col. Eugen Chiriță.

În total, incendiul, cu care pompierii s-au luptat peste 16 ore, a afectat o suprafață de 10.000 de metri pătrați, dintr-un total de 20.000 de metri pătrați cât are întregul amplasament.

Conform sursei citate, restaurantul din apropiere a fost afumat și are afectat o parte din acoperiș. După lichidarea incendiului, pompierii vor putea stabili și cauza producerii acestuia, dar și valoarea pagubelor făcute de flăcări.


UPDATE, ora 0,30. Se intervine în forță pentru localizarea și lichidarea incendiului din Bariera Traian | Incendiu de amploare la o hală din Bariera Traian. În respectiva hală erau depozitate materiale plastice și cartoane. Deși inițial incendiul a pornit la doi baloți de hârtie, focul arzând mocnit, acesta s-a extins rapid în momentul în care a fost deschisă ușa de la hală. Flăcările foarte puternice au cuprins rapid întregul depozit, iar din cauza vântului s-a extins și la încăperile din jur, una dintre acestea fiind a unui restaurant. Acoperișul respectivului restaurant a fost afectat, angajații reușind totuși să scoată o parte din bunurile din interior.

”În mometul în care cei care au service auto în spatele halei au deschis ușile la hală, focul mocnit a fost alimentat cu oxigen și așa au pornit flăcările violente. În hală erau depozitate materiale plastice, hârtie, dar și textile”, ne-a explicat lt. col. Eugen Chiriță, purtătorul de cuvânt al ISU Galați. Din cauza plasticelor, fumul degajat a fost foarte gros, fiind vizibil din oraș.La fața locului au fost trimise inițial șase autospeciale de pompieri, dar pe măsură ce incendiul se extindea și forțele de intervenție au fost suplimentate. ”Se intervine deja de aproximativ cinci ore. Avem zece autospeciale ale ISU Galați, cu 50 de militari. 20 de militari au fost chemați de acasă din tura liberă. S-a solicitat și ajutorul colegilor de la ISU Brăila, care au venit cu trei autospeciale și 15 militari, dar și la ISU Vrancea, care va trimite o autoscară. De asemenea, au venit și autospecialele de intervenție din Combinatul Siderurgic. Din fericire nu au fost victime. Avem echipaje SMURD la fața locului pentru a acorda ajutor angajaților noștri, dacă se va impune”, ne-a declarat lt. col. Eugen Chiriță.

Munca pompierilor s-a dovedit foarte dificilă, atât din cauza vântului, care și-a schimbat direcția de mai multe ori, dar și din cauză că în zonă au fost probleme cu alimentarea cu apă. ”Am avut probleme cu alimentarea cu apă. În sprijinul nostru au venit și două cisterne cu apă de la Apă-Canal, pentru a asigura alimentarea autospecialelor”, a adăugat lt. col. Eugen Chiriță.

În timpul incendiului, tavanul depozitului cuprins prima dată de flăcări s-a prăbușit.

Intervenția pompierilor va fi de lungă durată. Abia după ce se va lichida în totalitate incendiul, pompierii vor putea face o anchetă pentru a stabili cauza exactă a producerii acestuia. ”Este prematur să vorbim despre o cauză a producerii incendiului. Vor conta foarte mult și constatările făcute de primul echipaj de la ISU care a sosit la fața locului. O cauză va fi stabilită abia după stingerea în totalitate a incendiului”, a conchis Eugen Chiriță.

Traficul pe DN 26 a fost blocat pentru a se asigura intervenția pompierilor, șoferii fiind dirijați pe rute ocolitoare.


O hală de depozitare în care se aflau mase plastice și cartoane a fost cuprinsă de flăcări luni după-amiază, 7 august. Hala are aproximativ 700 de metri pătrați. La fața locului, intervin șase autospeciale de pompieri care lucrează la localizarea incendiului. În zonă, poate fi observat și un fum gros, degajat în urma arderii materialelor plastice. Deși există pericol de extindere, pompierii speră să țină flăcările sub control. Nu există victime.

Vom reveni cu amănunte.

Foto galerie: Facebook, cititori ”Viața liberă”:

Foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu:

Foto Denisa Mihăilă:

Foto Monca Zanet:

Puțin după ora 21,00 (video Monica Zanet):

Media

Citit 52886 ori Ultima modificare Duminică, 11 Iunie 2023 20:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.