Când vom mai avea minicroaziere pe Dunăre

Când vom mai avea minicroaziere pe Dunăre
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Speranţele gălăţenilor că vor avea parte şi de Ziua Marinei de minicroaziere, aşa cum s-a întâmplat de Ziua Dunării, au fost spulberate atunci când Primăria a făcut public programul evenimentului din 15 august. Vestea bună este că primarul Ionuţ Pucheanu consideră că asemenea plimbări cu vaporaşul ar trebui să se întâmple nu doar de Ziua Marinei sau la evenimente.

"Avem un buget limitat. Pentru evenimentele organizate de la începutul anului nu au fost alocaţi foarte mulţi bani. Prin urmare, pentru că mai avem şi Zilele Galaţiului, încercăm să ne gospodărim, să avem bani pentru absolut toate. Din păcate, anul acesta - chiar dacă au avut un real succes - pentru Ziua Marinei n-au mai încăput şi croazierele", a explicat edilul-şef.

Negocieri pentru un ponton APDM de la Tulcea

Ce perspective există pentru noi plimbări cu vaporaşul am aflat tot de la Ionuţ Pucheanu: "Ce pot să vă spun e că încercăm, şi eu sunt sigur că vom reuşi, împreună cu cei de la APDM, aducerea unuia dintre pontoanele pentru pasageri pe care aceştia le au în momentul de faţă la Tulcea, şi care cam stau degeaba. Unul dintre ele, despre care am avut deja discuţii, e posibil să fie relocat la Galaţi. Avem discuţii demarate în ideea de a face aceste croaziere să se întâmple nu doar de Ziua Marinei sau de vreun alt eveniment. Dacă există un privat care doreşte să investească în zona aceasta a croazierelor, cu dragă inimă îi stăm la dispoziţie. Împreună cu cei de la APDM, vom avea o zonă de andocare a navelor de mari dimensiuni", a declarat primarul.

Cât despre refacerea navei şcoală „Steaua Polară”, pentru a fi folosită pentru croaziere pe Dunăre, edilul susţine că e posibil să fie mai costisitor decât dacă ar fi comandată o nouă navă la Şantierul Naval. În plus, conform primarului, fiind o navă destinată elevilor de la Liceul de Marină, schimbarea destinaţiei nu se poate face decât cu acordul Ministerului Educaţiei.        

Citit 5115 ori Ultima modificare Duminică, 11 Iunie 2023 20:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.