O autospecială de la Rutieră, LOVITĂ de un alt autoturism. Un poliţist a fost RĂNIT
Foto: ”Viața liberă”, Teodora Miron

O autospecială de la Rutieră, LOVITĂ de un alt autoturism. Un poliţist a fost RĂNIT
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

UPDATE | Grav accident de circulaţie la intersecţia străzii Basarabiei, cu strada Traian. O autospecială a poliţiei rutiere, care circula cu semnalele acustice şi luminoase pornite, a fost lovită în plin de o Dacia Papuc, care nu i-a acordat prioritate.

În urma impactului, autospeciala poliţiei a fost proiectată într-un stâlp de iluminat, situat chiar în colţul Băii Comunale. Maşina de poliţie circula pe strada Basarabiei, iar maşina Dacia Papuc pe strada Traian, impactul fiind foarte violent. Şoferul vinovat de producerea incidentului, un bărbat de 70 de ani, recunoaşte că a auzit sirenele maşinii de poliţie. „Am auzit sirena, m-am uitat în stânga şi atunci am fost lovit. Eu veneam pe Traian, iar maşina de poliţie pe Basarabiei. Am intrat în intersecţie, am auzit sirena şi după aia s-au lovit maşinile. Probabil ar fi trebuit să frânez brusc, când am auzit sirena”, a explicat şoferul, Paul Constantin Băncilă.

Imediat după producerea accidentului, la faţa locului au ajuns şi echipajele medicale, care l-au preluat pe poliţistul rănit, care se afla pe locul din dreapta, şi l-au transportat la spital. Poliţiştii au deschis o anchetă: „Din primele cercetări se pare că şoferul autoutilitarei nu a acordat prioritate autospecialei de poliţie, care avea în funcţiune semnalele acustice şi luminoase. Efectuăm cercetări pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă, urmând ca, în cadrul dosarului penal, să fie clarificate toate aspectele acestui accident rutier”, ne-a declarat Aurelian Ropotan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Galaţi.

Conform sursei citate, atât şoferul autoutilitarei Dacia Papuc, cât şi poliţistul care conducea autospeciala au fost testaţi cu aparatul Drager, rezultatul fiind negativ.

La spital a ajuns, până la urmă, şi şoferul de 70 de ani. „Este vorba despre doi pacienţi, un bărbat de 70 de ani şi unul de 46 de ani, ambii cu traumatisme uşoare, după o primă investigare. Unul este în camera de stabilizare, celălalt la investigaţii”, ne-a explicat medicul Lidia Şandru.  

Colegii celor doi poliţişti au deschis o anchetă şi fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.


Grav accident de circulaţie la intersecţia străzii Basarabiei cu strada Traian. O autospecială a poliţiei rutiere, care circula cu semnalele acustice şi luminoase pornite, a fost lovită în plin de o Dacia Papuc, care nu i-a acordat prioritate. În urma impactului, autospeciala poliţiei a fost proiectată într-un stâlp de iluminat situat chiar în colţul Băii Comunale.

Incidentul s-a soldat cu rănirea poliţistului de pe locul din dreapta a autospecialei, acesta fiind transportat de urgenţă la spital.

Vom reveni cu mai multe amănunte.

Citit 14014 ori Ultima modificare Duminică, 11 Iunie 2023 20:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.