Miercuri va fi inaugurarea. Cât a durat şi cât ne-a costat să avem Primărie nouă (FOTO)

Miercuri va fi inaugurarea. Cât a durat şi cât ne-a costat să avem Primărie nouă (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(55 voturi)

În sfârşit, clădirea în care va funcţiona Primăria municipiului Galaţi a scăpat de gardul care proteja şantierul şi se pregăteşte de inaugurare şi sfinţire, programate pe 30 august. Până când municipalitatea va face publice costurile totale finale ale construirii şi amenajării unei Primării funcţionale, noi vă spunem ce contracte au fost încheiate în acest scop, şi cât a durat şi costat ca oraşul să aibă un sediu pentru administraţia locală.

Chiar dacă oraşul are multe nevoi stringente, un sediu pentru Primărie era absolut necesar. Din aprilie 2010 administraţia locală a devenit chiriaşă în fostul Grand Hotel, retrocedat proprietarului. Chiria plătită din banii gălăţenilor a crescut de la aproximativ 10.000 de euro pe lună, la 16.000 de euro pe lună din 2013, apoi la 16.800 de euro pe lună din martie 2016.

Trebuie spus că „Noua Primărie” a fost una dintre promisiunile cu care, în iunie 2012, Marius Stan a câştigat fotoliul de primar, iar construcţia de azi i se datorează. La iniţiativa lui, pe 22 noiembrie 2012, aleşii locali au aprobat preluarea, din patrimoniul judeţean în patrimoniul local, şi transformarea în sediu de Primărie a scheletului îngropat în buruieni şi gunoaie din coasta Prefecturii. Botezat „Sala Aplaudacilor”, scheletul ar fi trebuit să devină o imensă sală de spectacole şi şedinţe a PCR şi pe care, în 2007, Consiliul Judeţean încercase, fără succes, să-l transforme într-un modern Centru de Afaceri. Pe 4 octombrie 2013, documentaţia construirii sediului Primăriei era votată de aleşi.

Reproiectarea

Pentru reproiectarea noii Primării, servicii de arhitectură, inginerie, amenajare urbană şi peisagistică şi consultanţă tehnică, Primăria a plătit 426.800 de lei fără TVA firmei Atelier 3D SRL. Contractul a fost atribuit prin negociere fără anunţ de participare din motive legate de protejarea unor drepturi de exclusivitate şi de autor: aceeaşi firmă realizase proiectul de transformare a scheletului în Centrul de Afaceri.

Contractul de lucrări

Licitaţia pentru construcţia clădirii a pornit de la o valoare estimată a contractului de 28.069.578 de lei fără TVA, şi a fost adjudecată cu 23.306.577 de lei, de către SC Tancrad SRL, susţinută tehnico-profesional de Grupo Empresarial Magenta SA din Spania şi de cinci subcontractanţi - Forentis Inject SRL din Bucureşti, Cricons SRL, Spark SRL, Primo SRL şi Instal Proiect Gaz SRL din Galaţi. Criteriul de atribuire a fost „cel mai bun raport calitate-preţ”.

Misiunea Tancrad a fost de a executa: lucrări de demolare şi terasament, construcţii de clădiri şi parcări subterane, instalare de echipamente de încălzire şi electrice, amenajare spatii verzi, drumuri şi parcaje. Lucrările au început în august 2015 şi ar fi trebuit să fie finalizate în decembrie 2016, apoi în mai 2017, dar şantierul a încetat abia acum!

Documentaţii, mobilier, picturi

Primăria a mai încheiat prin licitaţie, negociere sau atribuire directă şi alte contracte pentru ca viitorul sediu să fie funcţional.

Astfel, în primăvara anului 2016 a plătit 5.000 de lei fără TVA firmei RBX Electric pentru un studiu al soluţiei de racordare la reţeaua electrică a noii Primării.

Licitaţia pentru achiziţia mobilierului a fost câştigată de Asocierea Cricons SRL - Negro SRL, cu o ofertă de 1.610.164 de lei fără TVA, preţul cel mai scăzut.

Pentru realizarea a două picturi murale la etajele unu şi trei ale corpului A, valoarea contractului încheiat prin negociere directă cu Asociaţia Uniunea Artiştilor Plastici din Galaţi a fost de 134.584 de lei fără TVA.

Primăria a mai plătit 5.500 de lei fără TVA pentru certificatul de performanţă energetică a clădirii, realizat de auditorul energetic brăilean Caragea A. Alexandru, şi alţi 7.000 de lei fără TVA pentru întocmirea de către PFA Portase Iuliana a documentaţiei tehnice, instalare cazane, automatizare, la centrala proprie.

Achiziţii în curs

Totalul contractelor despre care am aflat noi se ridică la 25.495.625 de lei, dar achiziţiile nu s-au terminat. Pe portalul Primăriei sunt în curs două achiziţii pentru: sistem digital de discuţii cu vot şi camere video de înregistrare din sala de plen a Consiliului Local, cu o valoare estimată de 110.000 de lei fără TVA, şi, respectiv, un contract de service al centralei termice a imobilului, cu o valoare estimată de 8.000 de lei fără TVA.

Sticlă şi metal lângă stilul neoromânesc

"Ne dorim ca acest edificiu să fie integrat în ceea ce a mai rămas din oraşul vechi. Clădirea va fi una modernă, dar faţada va fi de dinainte de război, astfel încât să o încadram în rândul clădirilor de patrimoniu de pe strada Domnească", declara Marius Stan, fostul primar al Galaţiului, în noiembrie 2012, când aleşii locali au aprobat preluarea scheletului de lângă Prefectură. În locul faţadei de epocă promisă de Marius Stan, ne-am ales cu o Primărie futuristă, din metal şi sticlă, ridicată în "Ansamblul Urban strada Domnească", lângă un monument naţional -  Palatul Administrativ.

Paradoxal, prevederile Regulamentului local de urbanism aferent Planului Urbanistic Zonal pentru Zone Construite Protejate interzic în această zonă „folosirea geamurilor reflectorizante”, „imitarea stilurilor arhitecturale străine" şi "suprafeţe vitrate de mari dimensiuni”.

La începutul acestei luni, Primăria ne transmitea că totalul plăţilor făcute pentru sediul din Domnească nr. 54 se ridică la 25.497.552 de lei. Rămâne de văzut care va fi factura finală.

Citit 10115 ori Ultima modificare Duminică, 27 August 2017 17:40

27 comentarii

 • postat de R.G.
  Joi, 31 August 2017 15:24
  https://www.viata-libera.ro/images/galerie/010101primarie2k17miercuri/1.jpg

  Intre Prefectura si noua primarie, exact intre cei doi caini era un copac...De ce l-au taiat?
  0
  3
  Raportează
 • postat de Marin
  Marți, 29 August 2017 18:57
  Vor inaugura noua primarie cu strada Cuza aratand atat de mizerabil? Strada Cuza nu cred ca fost niciodata modernizata de la infiintarea, de la aparitia acestei strazi Cuza, de cand exista strada Cuza nu cred ca fost nici macar o data modernizata. Si din cate se vede nici nu va fi. Ei au avut grija sa-si faca/modernizeze trotuarul doar din dreptul primariei, de pe strada Cuza. Carosabilul la fel au asfaltat doar partea carosabila din dreptul primariei nu si restul strazii Cuza.

  Si nu inteleg de ce isi modernizeaza trotuarul IN ACEST MOD (adica cu ciment, FARA ASFALT) DOAR IN DREPTUL PRIMARIEI, IAR NOUA CELORLALTI PRIN TOT ORASUL NE-AU UMPLUT TROTUARELE CU ***ASFALT*** DE NI SE INCING TROTUARELE DE LA SOARE DE FRIGE SI DOGORESTE ASFALTUL ALA CAND MERGI PE TROTUARE DE ZICI CA VOR SA NE COACEM CAND MERGEM PE ALEILE GALATIULUI.

  De ce si-au modernizat trotuarul CU CIMENT DOAR IN DREPTUL PRIMARIEI LOR, FARA ASFALT, iar noua celorlalti ne umplu pana si trotuarele cu asfalt ca sa ni se incinga talpile de la asfaltul dogorind?

  Si-au reparat si modernizat trotuarul si strada doar in fata primariei lor de pe strada Cuza, dar restul...?

  Dar nici cei de la Viata Libera nu mai sunt ce-au fost fiindca nici cei de la ziar nu se mai deranjeaza, nu se mai sinchisesc sa-i intrebe pe astia din primarie cu privire la problemele si la nelamurirle oamenilor. Ca de ignorat primaria ignora cetateanul de rand si se face ca nu-i aude problemele, nelamuririle.
  0
  9
  Raportează
 • postat de Oana
  Marți, 29 August 2017 17:44
  https://www.viata-libera.ro/images/galerie/010101primarie2k17miercuri/8.jpg

  Si pana la urma aia de la etajul 2 din imaginea de mai sus ce este? O usa? Fiindca e prea mare, prea inalta pentru o fereastra si din cate se vede din imagini are si MANER DIN EXTERIOR. Cine draq poate deschide din exterior de a trebuit sa-i puna maner si in exterior? Nu cumva au uitat sa puna, sa construiasca un balcon acolo fiindca aceea este O USA si nu O FEREASTRA, fiindca are clanta in exterior. Cum deschizi din exterior "USA/"FEREASTRA" ACEEA de a trebuit sa-i puna clanta/maner si in exterior? Nu cumva au uitat sa construiasca un balcon acolo?

  Uitati-va fiecare la apartamentele voastre...Pai ce, ferestrele de la apartamentele voastre au maner/clanta si in exterior? Ce, cumva deschideti din exterior geamul/usa LEVITAND?

  Cred ca au uitat sa construiasca un balcon, o terasa acolo sus la etajul 2 al corpului de cladire dinspre strada Cuza. Nu puteti investiga daca intradevar este asa si s-a uitat sa se puna/construiasca un balcon acolo? Va e greu sa intrebati la primarie? Cine posteaza comentariile acestea? I-ar si-au dat cu stangu'-n dreptu' si au facut-o de oaie?
  0
  12
  Raportează
 • postat de Cernea
  Marți, 29 August 2017 09:02
  Ca s a construit o primarie noua nu este nimic anormal , numai ca daca apreciati putin costurile si societatile carora li s a oferit pe tava lucrarile pot fi facute niste discutii. Si celor care vor acum (slugi psd) sa aducem osanale edililor care au hotarat aceasta constructie trebuie sa stie ca aceasta constructie a fost posibila CU BANII NOSTRI ,NU CA AR AVEA EI VRE UN MERIT, si ca DA, PIMARIILE DIN TOATA LUMEA , MAJORITATEA, OCUPA LOCURI MODESTE , NICI NU ITI DAI SEAMA CA ACOLO SUNT LOCATII PUBLICE PTR. CA ACEASTA INSTITUTIE LUCREAzA PENTRU CETATENI SI NU PENTRU POLITICIENI. DAR CUM LA NOI PARVENITII TREBUIE SA SE OBSERVE SI DIN AVION , este de inteles. NUMAI CA HAITELE DE CAINI DE LA VECHEA PRIMARIE VOR EXISTA , STR. AVANTULUI CARE DIN MARTIE ESTE INTR+O BORFAIALA CONTINUA VA EXISTA, CU UN ORAS ATAT DE MURDAR MA INDOIESC DE FAPTUL CA PRIMARIA VA RIDICA NOTA GALATIULUI. SA SI FACA TREABA PE MASURA CLADIRII,
  6
  5
  Raportează
 • postat de ss
  Luni, 28 August 2017 20:49
  O locatie nefericita, si-au batut joc, e un talmes balmes arhitectonic!
  17
  5
  Raportează
 • postat de Kent9
  Luni, 28 August 2017 17:36
  O cale de acces pietonala pana la OCPI ,pe langa noua primarie , este prevazuta? Sa nu mai ocolesc...
  14
  8
  Raportează
 • postat de ham-ham, javrelor......
  Luni, 28 August 2017 17:21
  dupa mine rezulta un enunt simplu: ori s-a primit un ordin de la un sef si cateii au reactionat sau cateii din proprie initiativa si-au demonstrat atasamentul fata de sefii lor. in amindoua cazuri e vorba doar de javre. la multe oase de ros...din bani publici. ham-ham, javrelor.........
  16
  11
  Raportează
 • postat de Ion
  Luni, 28 August 2017 14:17
  Mey, iată că şi fără să se țină cont de părerile "cocalarilor gălățeni veşnic nemulțumiți", cu chiu cu vai, s-a construit ceva în cătunul Galați. Că s-a construit o cladire tipică arhitecturii moderne într-o zonă de mare încărcătură istorică (Perfectura, Teatrul Dramatic, Universitatea, etc.), chiar nu mai contează. Atât au putut ei! Nu-i mai criticați, pt.că se supără şi nu mai fac nimic-nimic pt. cătun (hapciu, pardon - oraş). Probabil, dacă (Doamne-ajută!) vreodată va ajunge Galațiul zonă turistică, un eventual ghid va prezenta zona ceva de genul: 《stimați turişti, ìn stânga avem "Universitatea Dunărea de Jos", în dreapta avem o modernă clădire ridicată pe scheletul unui fost proiect ceauşist şi în care stau şi vor sta iluştrii iluminați ai municipiului. Nu e meritul lor că s-a construit, însă uitați ce frumos răsare între aceste cladiri cu arhitectură interbelică! Este că e minunată această combinație? Cu siguranță că au un plan urbanistic foarte elevat şi bine pus la punct.》

  Lăsând gluma la o parte, felicitări că s-a construit ceva! Cred că funcționarii primăriei vor trece la treabă şi vor face lucruri grandioase pt Galați în această modernă clădire. Vă dorim nenumărate "succesuri" pt.a dezvolta oraşul şi nu propriile buzunare sau conturi personale!
  11
  15
  Raportează
 • postat de Galatenii si pokemonul Sictiriciu
  Luni, 28 August 2017 13:12
  @ postat de cetatean galatean

  Omule dar bine ai mai zis-o:

  "[...]Faptul ca imobilul nou construit este langa o cladire de patrimonu – va spun cu siguranta ca daca arhitectul Ion Mincu s-ar ridica din mormant, nu stiu daca ar fi sau nu de accord cu noul vecin, DAR CU SIGURANTA SI-AR FI DORIT CA FIECARE EPOCA SA SE EXPRIME IN FELUL EI SI CU OAMENII EI.[...]"  Dar ce sa inteleaga cocalarii galateni din acest oras. Ei sunt mai presus de orice si de toate in mintea lor creata a celor carora nu le place nimic.
  8
  41
  Raportează
 • postat de cei spre care se arată cu degetul
  Luni, 28 August 2017 12:25
  Acelor comentatori care insista pe ideea ca
  cetatenii nemultumiti ar fi vinovati pentru faptul ca nu se dezvolta orasul, in acest caz, in privinta constructiilor: s-a dovedit in timp, ca, daca autoritatile au intentionat ridicatea vreunei constructii, s-a realizat acest lucru. Oricat ar comenta cetatenii...
  25
  7
  Raportează
 • postat de Y
  Luni, 28 August 2017 11:48
  De asta nu am avut niciodata nimic nou, bun construit in oras...fiindca acel cor vesnic nemultumit vocifera mereu si iata ca a inceput iarasi corul vesnic nemultumitilor. Scaldati-va ca porcii in baltoaca voastra a nemultumirii vesnice.
  13
  41
  Raportează
 • postat de Liviu
  Luni, 28 August 2017 11:41
  @ viper


  Stimate galatean nu te mai scapa pe tine atata daca habar nu ai ce vorbesti. Vorbesti de "strainatate", pai nene...ca sa stii si matale strainii au costruit lucruri noi, moderne pana si in curtile catedralelor asta ca sa nu mai spun ca si pe langa alte cladiri vechi, dar asta pentru ca ei nu s-au multumit sa pastreze mizeria si ruina ca sa aiba motiv sa se planga asa cum faceti voi. Voi care faceti parte din categoria "galateanului vesnic nemultumit de orice" sunteti o specie aparte, o specie rara si numai voi puteati fi in felul acesta, numai voi ati stiut sa tineti orasul asta la piciorul broastei cum se spune ca apoi sa va puteti voi smiorchai de orice lucru, ca nu va convine, ca de ce asa sau de ce nu asa cum am vrea fiecare dintre noi, 10000 de oameni si 10000 de pareri deci trebuie ca dupa mintea cocalarului galatean un lucru ar trebui sa se faca in 10000 de moduri ca sa ne convina la toti. Cocalarul galatean daca nu e dupa cum vrea el incepe sa planga, sa urle si sa se smiorcaiasca...de asta a avut de suferit orasul Galati intotdeauna fiindca a fost tinut orasul sub talpa cocalarului galatean nemultumit de orice. Noi ceilalti mai vrem si ceva modernizare, ceva nou in orasul asta nu numai mizeria voastra pe care vreti sa o pastrati si mentalitatea voastra ingusta de cocalar.

  Alte natii au stiut sa nu strambe din nas la orice s-a vrut a face iar acum sunt cu mult inaintea noastra, iar noi inca ne scaldam in mocirla cocalarului galatean nemultumit de orice fiindca nu s-a construit asa cum a vrut si dupa cum si-a dorit el cocalarul. Invatati sa mai lasati de la voi daca vreti sa mai avansam si noi ca societate, altfel Galatiul va ramane o ghena de gunoi unde vor arunca altii mereu gunoiul.
  12
  43
  Raportează
 • postat de Andu
  Luni, 28 August 2017 11:38
  Dacă se încearcă să se construiască ceva în Galaţi încep cârâitorile să cârâie.
  Asta e Galaţiul...e orasul celor cărora le plac gunoaiele. Era mai bine să le lase mizeria şi gunoiul care exista înainte acolo langă Prefectură fiindcă doar aşa erau mulţumiţi.
  12
  34
  Raportează
 • postat de Nicu Ifrim
  Luni, 28 August 2017 11:32
  Daca un simplu cetatean ar vrea sa construiasca o cladire din metal si sticla in "Ansamblul urban strada Domneasca" oare ar primi aprobare in conditiile in care nu se elibereaza autorizatii de demolare pentru cladirile care pun in pericol viata trecatorilor (cazul balconului de pe Balcescu).
  24
  16
  Raportează
 • postat de Cristina
  Luni, 28 August 2017 11:31
  Noua galatenilor nu ar trebui sa ne faca si sa ne construiasca nimic pentru ca nu meritam. Uitati-va cati nemultumiti.
  11
  29
  Raportează
 • postat de Vlad
  Luni, 28 August 2017 11:29
  S-a mai construit ceva si in Galatiul asta care ajunsese sa adune numai gunoaie si ruine cu care se mandreau unii zevzeci.
  9
  31
  Raportează
 • postat de Florin
  Luni, 28 August 2017 11:01
  Alte publicatii scriau ca s-a platit si 30.000 EUR lunar chirie...bineinteles chirie platita din banii nostri. 30.0000 EUR bai nene....30.0000 EUR lunar.
  Acuma intre noi fie vorba pai si 10000 EUR lunar chirie e mult sa fie platita fiindca era platita chiria din banii nostri. Dapoi sa platesti aiurea chirie 30.000 EUR lunar asta mi se pare deja ce tine de spitalul 9. DAR PROBABIL CA ALESII NEAMULUI AU DORIT SA PLATIM CA PROSTII CHIRIE AIUREA DIN '89 INCOACE FIINDCA DIN ACELE CHIRII PROBABIL CA MAI MANCAU SI ALTII SI DE ASTA ERA INTERES IN A NU CONSTRUI SEDIU PROPRIU DE PRIMARIE SI DE A PLATI CHIRIE PROSTESTE DIN '89 INCOACE.

  Acolo locul era plin de balarii si chiar rahati, fix langa Prefectura fiindca acel gard mizerabil din tabla era uneori dat intr-o parte pt. a se strecura cacaciosii care vroiau sa-si faca nevoile langa Prefectura. E bine ca s-a construit ceva acolo ca sa nu mai fie locul ala mizerabil plin de balarii si e bine ca nu mai platim chirie ca prostii, chirie platita din banii nostri si bani ce probabil se duceau in anumite buzunare in care trebuiau sa se duca.

  Ca ne place, ca nu ne place...oricum galateanului nu-i convine nimic daca nu e musai la virgula asa cum vrea fiecare galatean, DE ACEEA NU AM AVUT NICIODATA NIMIC CONSTRUIT IN GALATI, DE AJUNSESEM SA NE PLANGEM CA NU SE SCHIMBA NIMIC IN GALATI DE TRAIAM DE ZECI DE ANI PRINTRE RUINE SI MIZERIE, PRINTRE BALARII.


  Intotdeauna Cocalarii galateni nu vor fi multumiti de nimic, ei stramba din nas la orice. Galatenii au ajuns sa fie mai catolici decat Papa. De asta ajunsese ca Galatiul sa nu aiba nimic facut, nimic construit nou in zeci de ani de zile, dar de minunat se minunau si faceau tumbe ca de ce alte orase se modernizeaza si avanseaza iar la noi nu se schimba nimic. Pai daca vreti raspunsul corect uitati-va in oglinda si veti avea raspunsul. Nimic nu v-a placut si nimic nu v-a convenit niciodata iar de suferit a avut de suferit doar Galatiul care ramasese o mizerie, ca o groapa de gunoi, de asta si trimit refugiati la Galati fiindca aici s-ar simti ca acasa printre ruine si mizerie.

  Dar voi comentati in continuare mereu contra si strambati mereu din nas la orice stimati cocalari galateni si veti trai in continuare in aceeasi mizerie in care din cate se pare va place sa traiti. Voi nu ati vrut nimic altceva, nimic nou, nimic modern in afara de gunoiul vostru imputit de asa-zis "garaj", o cocina mizerabila, o hazna. Voi cocalarii galateni ati fost si sunteti singurul dusman al acestui oras.
  11
  48
  Raportează
 • Luni, 28 August 2017 10:51
  Este foarte usor sa arunci cu pietre si sa judeci. Atentie, primaria este institutia reprezentativa pentru orice oras, faptul ca s-a ajuns la aceasta arhitectura este din pricina unui cumul de factori. Cladirea nu arata asa fiind ca asa a dorit primarul sa nu stiu care alt edil sau specialist, sau ca asa s-a descarcat modelul de pe internet. Arata asa datorita unei cantitati colosale de munca si de implicare reala si asta pentru un oras in care ”munca” cea mai “grea” si banoasa este videochatul, nu-i asa.
  Faptul ca imobilul nou construit este langa o cladire de patrimonu – va spun cu siguranta ca daca arhitectul Ion Mincu s-ar ridica din mormant, nu stiu daca ar fi sau nu de accord cu noul vecin, dar cu siguranta si-ar fi dorit ca fiecare epoca sa se exprime in felul ei si cu oamenii ei.
  Este o minune aceasta cladire din multe puncte de vedere, insa noi ca cetateni foarte scrupulosi si galateni model asa cum ne place sa credem despre noi, alegem din pacate acel unic punct de vedere si de altfel foarte ingust si anume critica, si de cele mai multe ori nici aceea facuta cum trebuie.
  Nu sunt nici arhitectul care a realizat-o nici nu lucrez in primarie, insa am avut sansa si onoarea sa fiu pe langa oamenii care s-au implicat.
  11
  37
  Raportează
 • postat de Tiglina
  Luni, 28 August 2017 10:50
  Prima fotografie cu cei doi caini maidanezi care pazesc lateralul noii cladiri ilustreaza foarte bine situatia tragica a acestui oras...
  29
  25
  Raportează
 • postat de Simona
  Luni, 28 August 2017 10:45
  1. Greşeala a plecat de la decizia de a atribui firmei Atelier 3D SRL contractul prin negociere fără anunţ de participare din motive legate de protejarea unor drepturi de exclusivitate şi de autor pentru că aceeaşi firmă realizase proiectul de transformare a scheletului în Centrul de Afaceri. Trebuia aleasă altă firmă care să vină cu un alt concept şi care să respecte indicaţiile urbanistice, chiar dacă costurile erau puţin mai mari. Aşa, cei de la Atelier 3D au folosit aproape acelaşi proiect, de aia clădirea seamănă acum mai mult cu un Centru de Afaceri decât cu o clădire în stil neoromânesc pentru Primărie!
  2. Sunt curioasă dacă acum urmaşii familiei Macri, care a moştenit fostul sediu al Primăriei, va renova în 2 ani aşa cum spune legea această clădire şi va folosi banii încasaţi din chiria imensă pentru acest lucru sau se vor plimba prin Galaţi cu BMW-uri ca nişte simpli cocalari..
  30
  12
  Raportează
 • postat de Viorel.
  Luni, 28 August 2017 10:31
  Prietene NOD IN PAPURA ar trebui sa te folosesti de logica cand comentezi.
  Vechiul schelet arata rau in mod evident, dar s-a hotarat alocarea unor sume (ale comunitatii ) care in mod evident puteau fi folosite la ridicarea unei constructii care sa respecte cerintele care tin de aspectul exterior al cladirii si in acelasi timp sa fie moderna la interior.
  47
  12
  Raportează
 • postat de Ion Ionascu
  Luni, 28 August 2017 09:56
  ceva cladire cu parcare subterana ?

  sau cu standardul de energie cladire verde ?

  neaaahhh... o cladire aruncata acolo la repezeala, parcare ne facem prin a declara strazi cu sens unic si ocupam o banda de circulatie (anterior) !!!


  Pe cand o sedinta comuna cu Braila pentru un AEROPORT si pentru AUTOSTRADA (nu drum express!!) Ploiesti - Buzau - Braila - Galati ?
  43
  19
  Raportează
 • postat de viper
  Luni, 28 August 2017 09:34
  strainii obliga toti cetatenii daca construiesc ca fatadele sa respecte cladirile vechi chiar daca interiorul e futurist .in felul asta orasul isi pastreaza identitatea istorica. doar la noi vezi panarama asta o cladire istorica si alaturi o mizerie chipurile moderna .acolo se dau amenzi uriase iar la noi li se filfiie de asa ceva. pastrarea stilului vechi poate deveni atractie turistica asa cum de ex. e in anglia unde regulile de gen sint pastrate . da de ce sa atragem turisti sa facem debarcader modern pt navele de croaziera ,sa tinem o nava degeaba in loc sa facem calatorii pe dunare si sa cistigam bani pt oras
  39
  26
  Raportează
 • postat de Nod in papura
  Luni, 28 August 2017 09:30
  Mai fratilor si juranlistilor, nu mai cautati atata nod in papura! Meteahna grea a romanului, sa gaseasca el de criticat orice... Ba ca s-a intarziat din dec 2016 pana acum , ba ca nu se incadreaza in peisaj, etc etc... banuiesc ca vechiul schelet plin de balarii, caini si boschetari se incadra in peisaj...si dupa aia ne plangem ca de ce arata orasul nu stiu cum, pai ca nu ne convine nimic si orice s-ar face se gaseste cineva sa comenteze, de aia!
  18
  47
  Raportează
 • postat de In sfarsit nu mai platim chirie ca prostii
  Luni, 28 August 2017 09:07
  "Chiria plătită din banii gălăţenilor a crescut de la aproximativ 10.000 de euro pe lună, la 16.000 de euro pe lună din 2013, apoi la 16.800 de euro pe lună din martie 2016."


  O groaza de bani (din banii contribuabililor) platita de noi luna de luna din '89 incoace. Nu au fost in stare din '89 incoace sa-si construiasca propriul sediu ca sa nu mai platim chirie aiurea. A trebuit sa treaca zeci de ani pana sa se trezeasca astia zevzecii astia de alesi locali care s-au tot perindat prin fruntea Galatiului: PSD, PNL, PDL, etc...

  Acolo era o locatie plina de gunoaie, balarii crescute cat copacii de mari, un gard mizerabil din tabla ruginita ce de multe ori era dat deoparte pe la unele colturi semn ca pe acolo trecu' vreun Dorel care se "rahatea" dupa gardul de tabla chiar langa Prefectura, doar fiindca unii cretini au lasat sa creasca balariile acolo timp de zeci de ani.

  Dar mai e mult pana departe fiindca Galatiul e plin de zone mizerabile ce necesita si merita o modernizare...dar cine sa vada si cine sa auda, ca ei salariile tot si le iau fie ca sunt PSD, PNL, PDL, LLL si etc.
  6
  54
  Raportează
 • postat de ,,Valoarea mea, valoarea mea, nu o are nimenea ...
  Luni, 28 August 2017 03:28
  Oricat ar fi costat, a costat mult prea mult raportat la valoarea celor alesi sa o populeze ...
  23
  15
  Raportează
 • postat de Florin
  Luni, 28 August 2017 03:10
  Huuuuååå Huuuuååå. ......spitale cind construiti, scolii gradinite nemernicilor
  24
  14
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.