Gălăţean trimis în judecată pentru trafic de droguri

Gălăţean trimis în judecată pentru trafic de droguri
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Galaţi au finalizat ancheta într-un dosar de trafic de droguri şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Daniel Petrişor Pleşcan, în vârstă de 27 de ani, din municipiul Tecuci.

Ancheta în acest dosar a început în anul 2015, după ce tecuceanul Daniel Pleşcan a intrat în atenţia procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tecuci, fiind suspectat de săvârşirea infracţiunii de furt. Astfel, procurorii tecuceni au cerut instanţei de judecată un mandat de percheziţie, iar după ce s-a obţinut documentul au descins acasă la tânărul suspectat de un furt de la o societate comercială din Barcea.

Conform procurorilor DIICOT, la percheziţia domiciliară de la locuinţa inculpatului Daniel - Petrişor Pleşcan au fost descoperite şi ridicate, printre altele, opt pliculeţe conţinând fragmente vegetale, 11 doze confecţionate din hârtie conţinând fragmente vegetale, dar şi două pungi din plastic transparent conţinând fragmente vegetale. Astfel, organele de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Galaţi s-au sesizat cu privire la desfăşurarea de operaţiuni neautorizate cu substanţe psihoactive, cauza fiind înregistrată apoi pe rolul DIICOT Galaţi.

Ulterior, substanţele confiscate de la tânărul tecucean au fost supuse unor analize, în urma cărora s-a dovedit că acestea au efect psihoactiv şi se află pe lista de substanţe interzise de lege. "Potrivit propriilor susţineri, de la momentul efectuării percheziţiei domiciliare, inculpatul Pleşcan Daniel - Petrişor a precizat că era consumator de substanţe etnobotanice de aproximativ doi-trei ani. În legătură cu substanţele găsite cu ocazia percheziţiei domiciliare, inculpatul Pleşcan Daniel - Petrişor a precizat că le-a achiziţionat cu trei zile în urmă, din municipiul Galaţi, de la doi tineri necunoscuţi", se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii DIICOT.

În timpul anchetei, Daniel Pleşcan, care a fost scos de sub urmărire penală în dosarul de furt instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Tecuci, a refuzat să vină la audieri, mama sa afirmând la un moment dat că acesta este plecat în Belgia. Acum, el a fost trimis în judecată, iar procurorii, care au confiscat drogurile, solicită şi plata cheltuielilor efectuate în timpul urmăririi penale, în  sumă de 1.500 de lei.        

Citit 7601 ori Ultima modificare Joi, 08 Iunie 2023 23:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.