Şcoala, prioritatea unui primar din județul Galați. Toţi elevii, în excursie pe banii Primăriei

Şcoala, prioritatea unui primar din județul Galați. Toţi elevii, în excursie pe banii Primăriei

”Viața liberă”, Marius Negri
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
4 comentarii

La aproximativ 65 de kilometri de Galaţi, la capătul unui drum nu prea amabil cu şoferii şi cu autoturismele, este situată comuna Suceveni, unde ne aştepta, luni în jurul prânzului, primarul Marian Mitrofan. Este în funcţie de un an şi un pic, dar în mandatul trecut a fost vice-primar, aşa că ştie foarte bine problemele din cele două localităţi, Suceveni şi Rogojeni, pe care le păstoreşte.

Întrebat care sunt lucrurile noi din comună, edilul şi-a început istorisirea cu şcoala. Trebuie să recunosc faptul că este unul dintre puţinele locuri unde un primar se laudă, în primul rând, cu şcoala. „Am reuşit să refacem gardul, să facem o alee şi să reparăm coşul de fum”, au fost primele lucruri pe care ni le-a spus Marian Mitrofan.

Conştient de rolul educaţiei în comunitatea sa, edilul a intrat mai mult în amănunte despre unitatea de învăţământ botezată după un fiu al locului, profesorul universitar Vasile Burlui. „Am pus câteva proiecte în practică pentru a-mi respecta promisiunile făcute către cetăţeni. Am făcut gardul şi o alee la şcoală şi am schimbat geamurile termopan. Am pus şi sisteme de supraveghere în clădire. Am promis în campanie că voi trimite copiii într-o excursie şi am reuşit anul trecut acest lucru. Toţi elevii de la clasele 1 – 8 au fost plecaţi, timp de două zile, în excursie, cu bani de la primărie. Au fost în nordul Moldovei, au văzut Casa lui Ion Creangă, statuia lui Ştefan cel Mare, la Piatra Neamţ, dar şi la Iaşi la Mănăstirea "Sf. Parascheva". Mi s-a spus să îi trimitem în excursie doar pe cei care învaţă mai bine. Aveau şi ei dreptate, dar eu am considerat această excursie una socială. Le-am explicat că mulţi dintre elevi nu vor ajunge la liceu şi nu vor părăsi acest sat, sau vor ajunge doar până la Galaţi, sau cine ştie până unde, şi nu vor avea o astfel de ocazie. Excursia a fost plătită cu fonduri de la primărie, a costat 25.000 de lei. Le-am promis că vom mai face astfel de excursii, dar nu în fiecare an”, ne-a explicat primarul Marian Mitrofan.

Pentru că are cu ce se mândri la şcoală, edilul a decis ca toţi elevii care au luat premii să primească, din partea autorităţilor locale, cărţi. În funcţie de premiul obţinut, elevii au plecat acasă cu cărţi şi diplome, valoarea premiilor fiind, în medie de 100 de lei. „Mă mândresc cu elevii de aici. Au fost chiar şi la un concurs de cultură generală şi au obţinut locul patru pe ţară”, a adăugat edilul.  

La Şcoala din Suceveni învaţă 170 de copii, dintre care 30 sunt la grădiniţă, toţi fiind transportaţi, zilnic, cu un microbuz.

Citit 20460 ori Ultima modificare Joi, 05 Octombrie 2017 16:39

4 comentarii

 • postat de radu Joi, 05 Octombrie 2017 16:46 89.137.137.*** Link la comentariu
  0
  4

  Singura sansa a Romaniei este alfabetizarea tuturor copiilor. Educatia pe primul loc ..doar asa devenim o tara prospera..prin oameni inteligenti, scoloti, oameni de cultura, de stiinta si care aduc plus valoare si nu cei care au jefuit tara de 27 ani!!

  Raportează
 • postat de Liliana Joi, 05 Octombrie 2017 12:29 188.24.205.*** Link la comentariu
  0
  5

  Felicitari, Domnule Primar!

  Raportează
 • postat de Terente Joi, 05 Octombrie 2017 12:12 81.12.149.*** Link la comentariu
  6
  1

  Sigur e de la PSD acest Primar, de are atata sprijin si fonduri de la CJ Galati!

  Raportează
 • postat de pachela Miercuri, 04 Octombrie 2017 19:39 188.24.239.*** Link la comentariu
  0
  5

  Poate administratorii drumului judetean care duce pana spre Suceveni nu vor lasa comuna asta sa se piarda printre gropi si dealuri care fug spre Prut...

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.