Mii de gălăţeni s-au branşat ILEGAL la apă rece, cu adeverinţe false. Efectele notificărilor Apă Canal

Mii de gălăţeni s-au branşat ILEGAL la apă rece, cu adeverinţe false. Efectele notificărilor Apă Canal
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

La aproximativ două luni după ce a pus „tunurile” pe cele 44 de asociaţii de proprietari care nu mai beneficiază de apă rece din cauza datoriilor colosale, ce depăşesc 10,5 milioane de lei, Apă Canal confirmă ceea ce mulţi gălăţeni semnalau încă din anul 2015: val de branşări ilegale la apă rece!

„Din cele 44 de asociaţii notificate, au ales să colaboreze doar 12 asociaţii, care datorau societăţii, în total, 2.544.922 de lei. Prin răspunsurile transmise, acestea au indicat că în evidenţele lor figurează 809 apartamente cu datorii, din care 294 de apartamente au contract individual pentru apă şi canalizare, dar au şi datorii către asociaţii pentru apa de care au beneficiat înainte de branşarea individuală. Practic, cele 294 de apartamente datorează, prin asociaţii, 902.296 de lei, deşi toţi aceşti 294 de proprietari au obţinut, la un moment dat, de la reprezentanţii legali ai asociaţiilor, adeverinţe care certificau faptul că nu au datorii. În aceste condiţii, Apă Canal a trecut la cea de-a doua etapă a demersurilor de recuperare a sumelor restante, notificând direct cei 294 de clienţi. Au răspuns, până în acest moment, 70 de clienţi. Unii au ales să plătească pe loc datoriile restante în contul asociaţiilor, iar alţii au achitat parţial şi au semnat angajamente de plată. Recomandăm să se achite direct la casieriile noastre”, au anunţat reprezentaţii societăţii.

32 de asociaţii au refuzat să transmită situaţia datornicilor

În ciuda avertismentelor Apă Canal, 32 dintre cele 44 de asociaţii-problemă au refuzat să răspundă notificărilor operatorului şi să furnizeze societăţii lista datornicilor care au beneficiat de adeverinţe false pentru a se branşa individual la apă rece. „Cele 32 de asociaţii însumează 4.685 de apartamente, din care 4.359 apartamente au contract individual pentru apă şi canalizare. Trebuie precizat că, din 10.574.738 lei, suma totală datorată de cele 44 de asociaţii debranşate, 8.029.816 lei reprezintă datorii ale celor 32 de asociaţii care nu au dorit să colaboreze. Prin urmare, a fost nevoie să transmitem notificări tuturor clienţilor care fac parte din aceste asociaţii. În urma notificării, 1.495 dintre clienţi s-au prezentat la Apă Canal pentru clarificarea situaţiei, prezentând adeverinţe care atestă faptul că nu au datorii la asociaţii. Clienţii care au primit adeverinţe din care reiese că au datorii au început deja să le plătească, pentru a nu risca debranşarea”, au informat reprezentanţii Apă Canal.

Reamintim că cele 44 de asociaţii de proprietari au în componenţă aproximativ 7.400 de apartamente, din care circa 7.000 s-au branşat individual la apă rece în ultimii ani, mulţi dintre proprietarii acestora obţinând adeverinţe false de la asociaţiile de proprietari, în care se preciza că nu înregistrează datorii, deşi în realitate aveau restanţe.

Citeşte şi:

S-au branșat individual la apă rece cu adeverințe false. Mână în mână cu președinții și administratorii asociațiilor

Citit 13880 ori Ultima modificare Duminică, 11 Iunie 2023 19:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.