Mii de gălăţeni s-au branşat ILEGAL la apă rece, cu adeverinţe false. Efectele notificărilor Apă Canal

Mii de gălăţeni s-au branşat ILEGAL la apă rece, cu adeverinţe false. Efectele notificărilor Apă Canal
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

La aproximativ două luni după ce a pus „tunurile” pe cele 44 de asociaţii de proprietari care nu mai beneficiază de apă rece din cauza datoriilor colosale, ce depăşesc 10,5 milioane de lei, Apă Canal confirmă ceea ce mulţi gălăţeni semnalau încă din anul 2015: val de branşări ilegale la apă rece!

„Din cele 44 de asociaţii notificate, au ales să colaboreze doar 12 asociaţii, care datorau societăţii, în total, 2.544.922 de lei. Prin răspunsurile transmise, acestea au indicat că în evidenţele lor figurează 809 apartamente cu datorii, din care 294 de apartamente au contract individual pentru apă şi canalizare, dar au şi datorii către asociaţii pentru apa de care au beneficiat înainte de branşarea individuală. Practic, cele 294 de apartamente datorează, prin asociaţii, 902.296 de lei, deşi toţi aceşti 294 de proprietari au obţinut, la un moment dat, de la reprezentanţii legali ai asociaţiilor, adeverinţe care certificau faptul că nu au datorii. În aceste condiţii, Apă Canal a trecut la cea de-a doua etapă a demersurilor de recuperare a sumelor restante, notificând direct cei 294 de clienţi. Au răspuns, până în acest moment, 70 de clienţi. Unii au ales să plătească pe loc datoriile restante în contul asociaţiilor, iar alţii au achitat parţial şi au semnat angajamente de plată. Recomandăm să se achite direct la casieriile noastre”, au anunţat reprezentaţii societăţii.

32 de asociaţii au refuzat să transmită situaţia datornicilor

În ciuda avertismentelor Apă Canal, 32 dintre cele 44 de asociaţii-problemă au refuzat să răspundă notificărilor operatorului şi să furnizeze societăţii lista datornicilor care au beneficiat de adeverinţe false pentru a se branşa individual la apă rece. „Cele 32 de asociaţii însumează 4.685 de apartamente, din care 4.359 apartamente au contract individual pentru apă şi canalizare. Trebuie precizat că, din 10.574.738 lei, suma totală datorată de cele 44 de asociaţii debranşate, 8.029.816 lei reprezintă datorii ale celor 32 de asociaţii care nu au dorit să colaboreze. Prin urmare, a fost nevoie să transmitem notificări tuturor clienţilor care fac parte din aceste asociaţii. În urma notificării, 1.495 dintre clienţi s-au prezentat la Apă Canal pentru clarificarea situaţiei, prezentând adeverinţe care atestă faptul că nu au datorii la asociaţii. Clienţii care au primit adeverinţe din care reiese că au datorii au început deja să le plătească, pentru a nu risca debranşarea”, au informat reprezentanţii Apă Canal.

Reamintim că cele 44 de asociaţii de proprietari au în componenţă aproximativ 7.400 de apartamente, din care circa 7.000 s-au branşat individual la apă rece în ultimii ani, mulţi dintre proprietarii acestora obţinând adeverinţe false de la asociaţiile de proprietari, în care se preciza că nu înregistrează datorii, deşi în realitate aveau restanţe.

Citeşte şi:

S-au branșat individual la apă rece cu adeverințe false. Mână în mână cu președinții și administratorii asociațiilor

Citit 13542 ori Ultima modificare Vineri, 06 Octombrie 2017 00:04

7 comentarii

 • postat de TURELTAN
  Duminică, 08 Octombrie 2017 10:21
  95.76.16.***
  Din anul 2012 ne chinuim sa individualizam racordurile la apa rece ptr cei buni platnici si fosta directoare economica nici nu voia sa auda de separarea celor buni platnici de profitorii care erau obisnuiti sa nu-si plateasca consumurile, ocrotiti fiind de administratori care nu afisau listele, nu aduceau la cunostinta datoriile etc. De atunci s-au inregistrat incalcari grave ale codului penal la Galati toate acoperite de serviciu de specialitate din Primarie. Acest servici detine toate firile , dar ocroteste administratorii necinstiti , caci sunt atestati de d-lor. Neregulile grave semnalate la controalele organizate pe timpul lui Dumitru Nicolae si ale lui Stan trebuiau aduse la cunostinta Parchetului ptr urmarire penala, dar s-a acoperit totul in defavoarea bunilor platnici,fraerilor care au fost nevoiti sa plateasca de 2-3 ori fel de fel de instalatii pana in sfarsit s-a aplicat recomandrea ANRE. Asa stau lucrurile , din pacate si acum , la Galati. Se individualizeaza caldura, primesc ajutoare tocmai c ei care nu si-au platit la timp cotele de contributie dupa ce s-a falimentat APATERM. Tot inainte cu smecheriile.... pana cand?
  0
  0
  Raportează
 • postat de marcu
  Joi, 05 Octombrie 2017 16:55
  89.137.137.***
  E clar...galatenii sunt atat de saraci incat nu isi permit sa plateasca apa care are un pret mare fata de alte orase care nu au Dunare, Siret, Prut si lacuri. Salariille foarte mici! Minim pe economie din care se scad celelalte contriburii si deci...
  6
  7
  Raportează
 • postat de Trebuie cautata o solutie - Reorganizarea Asociatiilor de propietari
  Joi, 05 Octombrie 2017 16:54
  5.13.182.***
  Apa-Canal a pus oamenii cinstiti pe drumuri.
  ....
  Reprezentantii asociatiilor care au refuzat sa colaboreze, adica sa dea lista cu datornici, trebuiau dati in judecata, iar organele legii, sa se autosesizeze.
  ...
  In asociatiile cu probleme, administratorii nu-si mai vedeau capul scriind adeverinte la cei buni platnici, desi puteau foarte simplu sa dea o lista.
  si aiba timp sa faca ceva concret., sa se implice, sa fie gospodarii blocurilor.
  Daca mergi la asociatie cu o problema, ti se spune ca descurcati-va singuri ca asociatia n-are bani.
  ...
  Acum la multe asociatii s-a terminat cu apa rece si caldura, a ramas curatenia si lumina pe casa scarii.
  ...
  Pentru ce ii mai spune Asociatie de propietari daca aceasta asociatie nu se implica nici in bloc, nici sub bloc, nici pe langa bloc. Nu mai zic sa urmareasca atunci cand sunt lucrari care afecteaza blocurile si imprejurimile, (ex: santuri facute de electrica sau alte companii in trotuare si prin spatiul verde de langa bloc, cabluri trase la nimereala peperetii blocurilor sau prin subsoluri).
  ...
  2
  6
  Raportează
 • postat de The End
  Joi, 05 Octombrie 2017 16:11
  5.13.219.***
  Debransare si dosar penal
  Asta ROMANIA
  2
  10
  Raportează
 • postat de Gica Contra
  Joi, 05 Octombrie 2017 11:15
  95.77.107.***
  Este foarte bine ca datornicii au fost lasati sa si faca racord separat !!! Acum Apa Canal Galati poate opri apa la datornici fara a opri apa pe toata scara .Aceasta initiativa trebuie incurajata ,nu sanctionata !!!
  6
  15
  Raportează
 • postat de IC
  Joi, 05 Octombrie 2017 07:51
  82.78.125.***
  In loc de comentariu ,o sugestie ...... din prevederile Noul Cod Penal actualizat 2017 - Legea 286/2009
  CAPITOLUL III
  Falsuri în înscrisuri
  Art. 320
  Falsul material în înscrisuri oficiale
  (1) Falsificarea unui înscris oficial, prin contrafacerea scrierii ori a subscrierii sau prin alterarea lui în orice mod, de natură să producă consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.
  (2)....
  (4) Tentativa se pedepseste .
  Art. 322
  Falsul în înscrisuri sub semnătură privată
  (1) Falsificarea unui înscris sub semnătură privată prin vreunul dintre modurile prevăzute în art. 320 sau art. 321, dacă făptuitorul foloseşte înscrisul falsificat ori îl încredinţează altei persoane spre folosire, în vederea producerii unei consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
  (2) Tentativa se pedepseşte.
  Art. 323
  Uzul de fals
  Folosirea unui înscris oficial ori sub semnătură privată, cunoscând că este fals, în vederea producerii unei consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, când înscrisul este oficial, şi cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, când înscrisul este sub semnătură privată .
  3
  18
  Raportează
 • postat de Ion Luncasu
  Joi, 05 Octombrie 2017 06:47
  82.137.11.***
  Apacanal ar trebuii sa se bucure ca locatari s au bransat individual pentru ca astia vor plati acum ca sa nu riste sa fie debransati oricum daca ramaneau in asociatie nu plateau ar trebuii sa se faca bransamente individualevla toti locatarii si sa ii actioneze individual in proces pe ceii care nu platesc
  5
  25
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.