UPDATE. Dr. Fulga, şeful de la Medicină Legală Galaţi, reţinut după percheziţiile de la spital

UPDATE. Dr. Fulga, şeful de la Medicină Legală Galaţi, reţinut după percheziţiile de la spital
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

UPDATE - Doctorul Iuliu Fulga va fi cercetat în stare de libertate, iar asistentul Marinel Radu sub control judiciar. Asta au decis magistraţii judecătoriei Galaţi, care au respins astfel solicitarea procurorilor. Decizia judecătorilor a fost contestată de procurori.


Percheziţiile făcute la Spitalul Judeţean Galaţi de Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Teritorial Galaţi, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, au vizat o afacere cu cadavre, respectiv un contract încheiat între unitatea medicală şi o firmă de transport special.

Asta susţin procurorii gălăţeni, care, după ore bune de percheziţii atât domiciliare, cât şi la sediul Spitalului Judeţean, şi audieri au reţinut, pe bază de ordonanţă, două persoane. Este vorba despre şeful, doctorul Iuliu Fulga, şi asistentul şef, Marinel Radu, de la Serviciul de Medicină Legală din cadrul spitalului Judeţean. Cei doi au fost reţinuţi joi, iar vineri au fost duşi la instanţa de judecată cu propunere de arestare preventivă. „Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi a formulat propunere de arestare preventivă faţă de doi funcţionari publici în cadrul Serviciului de Medicină Legală Galaţi, respectiv Iuliu Fulga, care este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată, şi inculpatul Marinel Radu pentru complicitate la aceeaşi infracţiune, dar şi pentru instigare la fals în declaraţii şi uz de fals”, ne-a explicat procurorul Paula Marcu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Cei doi au fost reţinuţi pentru că, susţin anchetatorii, au falsificat documente pentru ca o anumită firmă să obţină un contract de transport cadavre pentru serviciul de Medicină Legală. „În perioada ianuarie 2013 – decembrie 2016, funcţionarii publici menţionaţi, beneficiind de complicitatea unor persoane interpuse din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Galaţi, folosindu-se de autoritatea dobândită prin prisma atribuţiilor de serviciu şi profitând de influenţa de care se bucurau în rândul personalului din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Sf. Apostol Andrei, beneficiind de complicitatea unor persoane interpuse în cadrul societăţii contractante şi folosindu-se de documente falsificate şi declaraţii mincinoase, au determinat atribuirea nelegală a contractelor de prestări servicii transport special, respectiv cadavre umane, către această societate în detrimentul celorlalţi competitori, care au participat la atribuirea contractului de prestări servicii”, a mai explicat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Conform sursei citate, în acest dosar, pe lângă medicul Iuliu Fulga şi asistentul şef Marinel Radu, mai sunt cercetate şi alte persoane, faţă de care nu s-au luat însă, pentru moment, măsuri preventive.  

La ora închiderii ediţiei, cei doi funcţionari publici erau încă în faţa judecătorilor, care urmau să decidă dacă emit sau nu mandate de arestare preventivă pentru următoarele 30 de zile.     

Citit 38380 ori Ultima modificare Vineri, 09 Iunie 2023 11:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.