UPDATE. Dr. Fulga, şeful de la Medicină Legală Galaţi, reţinut după percheziţiile de la spital

UPDATE. Dr. Fulga, şeful de la Medicină Legală Galaţi, reţinut după percheziţiile de la spital
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

UPDATE - Doctorul Iuliu Fulga va fi cercetat în stare de libertate, iar asistentul Marinel Radu sub control judiciar. Asta au decis magistraţii judecătoriei Galaţi, care au respins astfel solicitarea procurorilor. Decizia judecătorilor a fost contestată de procurori.


Percheziţiile făcute la Spitalul Judeţean Galaţi de Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Teritorial Galaţi, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, au vizat o afacere cu cadavre, respectiv un contract încheiat între unitatea medicală şi o firmă de transport special.

Asta susţin procurorii gălăţeni, care, după ore bune de percheziţii atât domiciliare, cât şi la sediul Spitalului Judeţean, şi audieri au reţinut, pe bază de ordonanţă, două persoane. Este vorba despre şeful, doctorul Iuliu Fulga, şi asistentul şef, Marinel Radu, de la Serviciul de Medicină Legală din cadrul spitalului Judeţean. Cei doi au fost reţinuţi joi, iar vineri au fost duşi la instanţa de judecată cu propunere de arestare preventivă. „Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi a formulat propunere de arestare preventivă faţă de doi funcţionari publici în cadrul Serviciului de Medicină Legală Galaţi, respectiv Iuliu Fulga, care este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată, şi inculpatul Marinel Radu pentru complicitate la aceeaşi infracţiune, dar şi pentru instigare la fals în declaraţii şi uz de fals”, ne-a explicat procurorul Paula Marcu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.
Cei doi au fost reţinuţi pentru că, susţin anchetatorii, au falsificat documente pentru ca o anumită firmă să obţină un contract de transport cadavre pentru serviciul de Medicină Legală. „În perioada ianuarie 2013 – decembrie 2016, funcţionarii publici menţionaţi, beneficiind de complicitatea unor persoane interpuse din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Galaţi, folosindu-se de autoritatea dobândită prin prisma atribuţiilor de serviciu şi profitând de influenţa de care se bucurau în rândul personalului din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Sf. Apostol Andrei, beneficiind de complicitatea unor persoane interpuse în cadrul societăţii contractante şi folosindu-se de documente falsificate şi declaraţii mincinoase, au determinat atribuirea nelegală a contractelor de prestări servicii transport special, respectiv cadavre umane, către această societate în detrimentul celorlalţi competitori, care au participat la atribuirea contractului de prestări servicii”, a mai explicat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.
Conform sursei citate, în acest dosar, pe lângă medicul Iuliu Fulga şi asistentul şef Marinel Radu, mai sunt cercetate şi alte persoane, faţă de care nu s-au luat însă, pentru moment, măsuri preventive.  
La ora închiderii ediţiei, cei doi funcţionari publici erau încă în faţa judecătorilor, care urmau să decidă dacă emit sau nu mandate de arestare preventivă pentru următoarele 30 de zile.     

Citit 36600 ori Ultima modificare Vineri, 20 Octombrie 2017 22:35

10 comentarii

 • postat de coruptia naste monstrii
  Vineri, 20 Octombrie 2017 23:20
  89.137.137.***
  La Galati niciodata nu va intra DNA-ul. Se cunosc toti intre ei si toti au mancat o paine inca din vremurile bune. Furaciunile se tin lant mana in mana si toti se acopera unul pe altul. Cand vor veni nepatati la justitie se va face treaba si la Galati.
  1
  32
  Raportează
 • postat de Valentin
  Vineri, 20 Octombrie 2017 16:19
  83.67.181.***
  Hai DNA trezeste-te ca e belea plătim taxe nu le vor mai plati ca si asa nu mai aveti locuri in pușcării ??????????
  3
  25
  Raportează
 • postat de Marian
  Vineri, 20 Octombrie 2017 13:16
  109.101.232.***
  eu inteleg un singur lucru... in Galati domneste penibilul, dosarul de coruptie fiind instrumentat de Parchetul de pe langa Judecatorie in timp ce DNA Galati face nani, nani.
  coruptia in Galati musteste si in toate institutiile domneste o mare cumetrie. Cat timp DNA Galati face nanic acest lucru, cumetria/coruptia vor dainui.
  In ceea ce privest pe dr Fulga - un infractor dovedit ca orice al infractor de joasa speta,pericolul apare din faptul ca e un infractor educat
  2
  48
  Raportează
 • postat de Diana Petrea
  Joi, 19 Octombrie 2017 16:04
  89.136.0.***
  Pentru cei ce ajung la acest preambul al cimitirelor, lasati orice speranta.
  Cel mai probabil actiunea a fost organizata sa mai pice un acar Paun, pentru a justifica existenta unor structuri, care, prin situatiile statistice prezentate la bilanturi, sunt amenintate cu desfiintarea.
  Citeam recent de sanctiunile date de una dintre multele politii, cam 0,7-0,9 pe zi de la inceputul anului (nu mai caut acum in paginile salvate). Pare comic daca nu rusinos.
  6
  33
  Raportează
 • postat de Pentru crystal
  Joi, 19 Octombrie 2017 15:57
  80.97.196.***
  Vezi sa nu te trasneasca..
  21
  12
  Raportează
 • postat de gorenje
  Joi, 19 Octombrie 2017 15:18
  82.208.137.***
  Pentru Marin:
  Era bine sa scrieti cu subiect si predicat:
  X medic sau Y asistenta solicita foloase necuvenite pentru procedura medicala de... ... in valoare de.... .Lei sau EURO. Sa stie si DNA cat si ce sa pregateasca pentru un flagrant, ca daca vin cu te miri ce, s-ar putea sa-i dea afara din cabinet si se duce dracului flagrantul.
  3
  49
  Raportează
 • postat de crystal
  Joi, 19 Octombrie 2017 15:02
  89.136.0.***
  pe cand niste perchezitii si pe la biserici si mitropolii pentru evaziune fiscala ? Bine ca sunt in stare sa latre si aia ca e o blasfemie casatoria de tip unisex dar mereu le apare cate un Pornohaci mai ceva ca in sanatate sau invatamant.
  12
  77
  Raportează
 • postat de Un pacient internat la...
  Joi, 19 Octombrie 2017 14:26
  5.13.203.***
  Credeti ca se va găsiți ceva...
  5
  35
  Raportează
 • postat de Marin
  Joi, 19 Octombrie 2017 12:18
  95.76.59.***
  sper sa arda si sectia de chirurgie 2, spaga care se invarte acolo e incredibila
  11
  100
  Raportează
 • postat de Spital
  Joi, 19 Octombrie 2017 12:09
  193.205.162.***
  În sfarsit!!! Să sperăm că mai curăță macar un pic spitalul ăla de corupti. De nesimtire și indolenta e putin probabil in momentul de fata!
  4
  116
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.