Nepotismul, ridicat la rang de sacrificiu la Calorgal

Nepotismul, ridicat la rang de sacrificiu la Calorgal
Evaluaţi acest articol
(44 voturi)

Directorul general al Calorgal, Marian Alexandru, a decis să facă un "sacrificiu" pentru binele societăţii pe care o conduce şi şi-a angajat fiul, de 16 ani, la întreprindere, în perioada în care adolescentul se afla în vacanţă.

Informaţia, care a ajuns la urechile noastre în urmă cu ceva vreme, ne-a fost confirmată, joi, de către şeful Calorgal, care a ţinut să spună că "nu mai fac prostia", atunci când l-am întrebat, în conferinţă de presă, despre angajarea fiului său. "M-am sacrificat", a comentat directorul Calorgal, care a ţinut să precizeze că societatea a avut numai de câştigat de pe urma fiului său. În primul rând, pentru că a fost plătit doar cu salariul minim pe economie, graţie unor facilităţi prevăzute de lege pentru cei care angajează elevi şi studenţi, iar în al doilea rând, pentru că adolescentul a făcut o serie de modificări soft-ului societăţii pe bani puţini. "Fiul meu a fost angajat în societate prin prisma faptului că mi-au plecat doi IT-işti. A fost angajat timp de o lună, de la jumătatea lunii august şi până la jumătatea lunii septembrie. Am beneficiat de acele facilităţi pentru elevii şi studenţii care se angajează pe perioada vacanţei. Noi am câştigat de pe urma fiului meu. Am avut nevoie de o modificare la nişte softuri. El fiind înscris la mate-info, ştie să lucreze şi a modificat softurile. A fost plătit cu salariul minim pe economie. IT-ştii noştri, care au plecat, aveau în jur de 2.000-2.200 de lei (...) M-am sacrificat, îmi pare rău că am făcut acest angajament. Îmi pare rău, că puteam să îi dau de la mine să modifice softurile", a spus şeful Calorgal, care a comentat "eram sigur că se ajunge la aşa ceva, dar nu mai fac prostia".

Întrebat în ce a constat activitatea fiului său, Marian Alexandru a declarat: "Când scoţi nişte declaraţii, de exemplu, trebuia modificat în softul respectiv să nu-ţi mai apară şef serviciu, ci şef birou. Dispăreau anumite rubrici, anumite coloane. Nici eu nu mă pricep, dar neumblând în soft, el listează ce ştie, informaţia veche. Era nevoie de modificări ca să îţi apară noile tipizate". Nu contestăm că fiul directorului general al Calorgal este un adolescent capabil, cum de altfel a menţionat şi tatăl său, însă poate ar fi timpul ca politicul să renunţe la astfel de apucături.

Este de notorietate faptul că cei mai mulţi dintre cei 460 de angajaţi ai Calorgal, câţi numără societatea la acest moment, au strânse legături cu politicul, iar mulţi dintre ei sunt rude, existând numeroase situaţii, de-a lungul timpului, când în societate lucrau soţ şi soţie, ba chiar şi copiii unor angajaţi, fraţi, surori şi nu numai. Printre salariaţii Calorgal se numără şi sora viceprimarului Picu Roman, angajată în funcţia de arhivar.        

Citit 12779 ori Ultima modificare Vineri, 09 Iunie 2023 11:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.