Piaţă temporară într-o parcare din Galați. Tarabe cu pepeni lângă staţia de autobuz

Piaţă temporară într-o parcare din Galați. Tarabe cu pepeni lângă staţia de autobuz

Comercianţii de pepeni au construit adăposturi temporare pentru marfa din acest sezon
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)
8 comentarii

A început sezonul pepenilor şi, odată cu acesta, au apărut tarabe improvizate în zona Pieţei Ţiglina I. Locuitorii din cartier se plâng că spaţiile comerciale ocazionale ocupă locul destinat parcării maşinilor, iar vânzătorii se apără cu acte care atestă autorizarea şi chitanţe ce demostrează plata chiriei pentru cei câţiva metri pătraţi.

De mai bine de o lună, pepeni mari şi mici aşteaptă cumpărători într-o parcare din Ţiglina I. De dimineaţă, am găsit maşina producătorului parcată pe trotuar, chiar dacă vânzătorii spun convinşi că aceasta va fi mutată după ce se descarcă toată marfa.

Unul dintre comercianţi ne-a spus că pepenii, în astfel de cantităţi, se vând doar în afara pieţei, aşa că primăria le dă spaţiu pe trotuar. "Vin periodic diferite controale. Şi de la Piaţă, şi de la Poliţia Locală. Văd că avem acte în regulă şi nu au ce să ne facă". Acesta a adăugat că zona este numai bună pentru vânzarea pepenilor, iar cei cărora nu le place ceva trebuie să se adreseze Primăriei. "Degeaba se fac reclamaţii la noi. Stăm pe locurile de parcare, dar nu am venit aici pentru că am vrut să luam parcarea de la oameni, ci plătim. Cei care folosesc parcarea nu plătesc nimic", a explicat un alt vânzător.

Maşini parcate pe trotuar, în lipsă de spaţiu

Unii locatari ai cartierului se plâng că locurile de parcare sunt, şi aşa, limitate, iar pieţele improvizate nu sunt necesare dacă există spaţii comerciale amenajate la câteva zeci de metri distanţă. "Când ies pepenii româneşti, e plin aici. Dacă se adună mai mulţi vânzători, noi nu mai avem loc să trecem. Se întind cu maşinile până pe trotuar", ne-a spus o gălăţeancă din zonă.

Adăposturile şi marfa ocupă mult din spaţiul parcării, iar posesorii de autoturisme din zonă sunt nevoiţi să-şi lase maşinile pe trotuar, în lipsă de alternativă. Locatarii cer ca autorităţile competente să arate preocuparea faţă de sesizările făcute.

"Parcarea cea mai apropiată, de lângă Centrul Stomatologic Tiglina I, vizavi de piaţă, foarte accidentată, cu gropi adânci şi un scuar despărţitor care ocupă un spaţiu inutil, este ignorată sistematic de către autorităţi", susţine gălăţeanul Sorin Napruiu.

Copaci "înfloriţi" cu gunoaie

Pe alţii locatari nu îi deranjează parcările, ci mai mult mizeria ce rămâne la sfârşitul zilei. "Nu am pretenţii la ei. Să vândă ce vor dacă este loc, dar să nu lase pepeni aruncaţi seara pe aici. Acum încă e curat, dar seara rămân sacoşele cu gunoi agăţate în copaci. Parcă sunt înfloriţi copacii", se arată revoltată o pensionară.

Reprezentanţii administraţiei din piaţa cartierului Ţiglina I ridică din umeri, spunând că pepenarii plătesc chiria la Administraţia Domeniului Public. "Să poftească în piaţă, dacă vor, că sunt locuri libere".

Chiar adcă oamenii din cartier sunt în general nemulţumiţi, comercianţii de pepeni nu se grăbesc să elibereze zona din parcare până nu se termină sezonul.

Pepenarii îi nemulţumesc pe locuitorii din zonă

Vânzătorii ambulanţi de pepeni nu numai că îşi amplasează corturile în parcările din spatele blocurilor, ocupând locurile de parcare şi aşa puţine, dar au şi un comportament deranjant, susţin locatarii cartierului. Tarabele improvizate sunt păzite noaptea de câini agresivi, care latră şi îi atacă cetăţenii ce trec prin zonă. Marfa stricată şi nevândută este abandonată zile întregi pe spaţiul verde, iar mirosul înţepător face ca aerul să devină de nerespirat. Pe oameni îi deranjează şi gunoaiele menajere abandonate de pepenari în parcare. "Ar trebui să meargă în piaţă. Lasă gunoaie aici, le aruncă pe iarbă. Nici măcar toalete nu au. Îşi fac nevoile în tufişuri", ne-a spus, dezamăgită, Niculina Ifrim, proprietara unui apartament din zonă. "Marfa stricată rămâne în soare. Nu o strânge nimeni până nu vin cei de la Ecosal. Miroase urât", ne-a declarat o altă locatară nemulţumită, Zamfira Vasile.

Foto, comercianţii de pepeni au construit adăposturi temporare pentru marfa din acest sezon; în lipsa locurilor de parcare, maşinile stau, în linie, pe trotuarele din zonă; producătorul de pepeni a parcat furgoneta chiar lângă staţia de autobuz, pentru a descărca marfa

Citit 9357 ori Ultima modificare Miercuri, 08 August 2018 13:34

8 comentarii

 • postat de Lecitina von Wytryon Miercuri, 29 August 2018 12:08 195.110.4.*** Link la comentariu
  0
  0

  Aia din "Cudalbi" sunt niste nesimititi, care dupa ce ca nu platesc taxe Statului (cineva mai sus a scris bine ca astia stiu unde sa dea spaga), isi cresc plodul in parcare, sfidandu-i pe cei de la Protectia Copilului, dar si pe cei care trec cu masina si sunt obligati sa astepte pana cand cucoana naravasa si mincinoasa chiverniseste sa inchida usa masinii in care plodul sta singur!

  Raportează
 • postat de Marius Miercuri, 08 August 2018 08:46 95.76.0.*** Link la comentariu
  8
  12

  Am cumpărat un apartament în tiglina 1 și stau de vre-o doi ani aici. Aici nu e vorba de oameni care vand pepeni,e vorba de oamenii care stau în cartierul asta vechi,oameni bătrâni cu mentalitatea de comuniști, nu le convine nimic,eu trebuie sa levitez prin casa sa nu deranjez vecinii
  ...

  Raportează
 • postat de made in romania dorel Marți, 07 August 2018 22:02 89.137.137.*** Link la comentariu
  10
  11

  Ca de obicei romanii invidiosi. Va sta in gat aia cu pepenii acum? Uite ca eu chiar cumpar de la ei si e chiar super bun locul pt ca imediat trag masina in fata lor am luat pepenii si am iesit pe partea cealalta fara sa incurc pe nimeni.
  Problema se pune daca cei care vand acolo sunt producatori. Daca sunt samsari nu trebuie primiti acolo ca si asa dau cu 1,5 lei cand de mult trebuia sa scada la 1 leu. Daca acolo se facea un fast food cu gust de chimicale nu mai sarea nimeni in sus dar pepenii care nu sunt stopiti excesiv si nu au pesticide sunt chiar buni si scapam si de pietrele la rinichi. Oamenii au muncit ca sa va aduca pepenii aia si voi ii alungati?!! Puneti voi pepeni atunci...hai..la treaba!

  Raportează
 • postat de goron Marți, 07 August 2018 16:48 89.137.231.*** Link la comentariu
  3
  20

  -pepenii aia se vand acolo de cand ma stiu, ba chiar cu niste ani in urma era plina parcarea, nu doar 2 comercianti;
  -nesimtitii care parcheaza pe trotuar o fac tot anul, nu doar acum, cat sunt pepenii - pe soferii care blocheaza complet trotuarele din fata blocurilor B2 si B3 de nu ai pe unde sa mergi nu i-ati vazut?
  -pepeni in copaci si pe spatiul verde sunt aruncati de boschetarii care isi fac veacul langa containerele de gunoi, indiferent de unde ii obtin.

  Raportează
 • postat de Un galatean Marți, 07 August 2018 16:20 5.13.227.*** Link la comentariu
  5
  11

  In fiecare an se intampla asa ceva... in parcarea pieții din Tiglina 1.
  Pepenarii stiu unde trebuie dată spaga.
  Despre ce vorbim?

  Raportează
 • postat de Un patriot. Marți, 07 August 2018 15:47 86.124.202.*** Link la comentariu
  1
  17

  Dacă într-adevăr vând producătorii este ok.Dar din câte știu este o familie(un el și o ea)Care nu sunt producători(samsari)care impun și prețul celorlalti.In fiecare an o să-i vedeți acolo pe aceasta familie.Verificati!

  Raportează
 • postat de Sabrina Marți, 07 August 2018 11:12 82.137.10.*** Link la comentariu
  17
  6

  Din cauza mașinilor nu mai mancam pepeni Ar fi.foartebine dacă se vor dărâma și Blocurile cu Asistații Sociali care nu plătesc întreținerea că să avem locuri de parcare pentru mașinile aduse din UE pe bani multi Cei care au mașini conduc societatea Primarii tremură de frică că nu mai sunt locuri de parcare și Drumulețul de centură este neterminat

  Raportează
 • postat de galatean Marți, 07 August 2018 11:11 84.243.108.*** Link la comentariu
  6
  22

  sunt spatii libere in hala pietei Tiglina 1, dar comerciantii sunt comozi; este mai simplu sa descarci dubita de pepeni pe asfaltul parcarii decat sa-i cari 10 - 15 metri de la masina pana in hala. De vina este primaria orasului ca le da astfel de autorizatii si nu ii indruma in zone special amenajate pe teritoriul pietelor. Un loc de parcare inseamna 1,5 lei pe ora de parcare, iar la chioscurile temporare chiria pe teren este modica. Cine pierde? Comunitatea! Cine castiga? Vreun functionar din primarie...

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.