Piaţă temporară într-o parcare din Galați. Tarabe cu pepeni lângă staţia de autobuz

Piaţă temporară într-o parcare din Galați. Tarabe cu pepeni lângă staţia de autobuz
Comercianţii de pepeni au construit adăposturi temporare pentru marfa din acest sezon
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

A început sezonul pepenilor şi, odată cu acesta, au apărut tarabe improvizate în zona Pieţei Ţiglina I. Locuitorii din cartier se plâng că spaţiile comerciale ocazionale ocupă locul destinat parcării maşinilor, iar vânzătorii se apără cu acte care atestă autorizarea şi chitanţe ce demostrează plata chiriei pentru cei câţiva metri pătraţi.

De mai bine de o lună, pepeni mari şi mici aşteaptă cumpărători într-o parcare din Ţiglina I. De dimineaţă, am găsit maşina producătorului parcată pe trotuar, chiar dacă vânzătorii spun convinşi că aceasta va fi mutată după ce se descarcă toată marfa.

Unul dintre comercianţi ne-a spus că pepenii, în astfel de cantităţi, se vând doar în afara pieţei, aşa că primăria le dă spaţiu pe trotuar. "Vin periodic diferite controale. Şi de la Piaţă, şi de la Poliţia Locală. Văd că avem acte în regulă şi nu au ce să ne facă". Acesta a adăugat că zona este numai bună pentru vânzarea pepenilor, iar cei cărora nu le place ceva trebuie să se adreseze Primăriei. "Degeaba se fac reclamaţii la noi. Stăm pe locurile de parcare, dar nu am venit aici pentru că am vrut să luam parcarea de la oameni, ci plătim. Cei care folosesc parcarea nu plătesc nimic", a explicat un alt vânzător.

Maşini parcate pe trotuar, în lipsă de spaţiu

Unii locatari ai cartierului se plâng că locurile de parcare sunt, şi aşa, limitate, iar pieţele improvizate nu sunt necesare dacă există spaţii comerciale amenajate la câteva zeci de metri distanţă. "Când ies pepenii româneşti, e plin aici. Dacă se adună mai mulţi vânzători, noi nu mai avem loc să trecem. Se întind cu maşinile până pe trotuar", ne-a spus o gălăţeancă din zonă.

Adăposturile şi marfa ocupă mult din spaţiul parcării, iar posesorii de autoturisme din zonă sunt nevoiţi să-şi lase maşinile pe trotuar, în lipsă de alternativă. Locatarii cer ca autorităţile competente să arate preocuparea faţă de sesizările făcute.

"Parcarea cea mai apropiată, de lângă Centrul Stomatologic Tiglina I, vizavi de piaţă, foarte accidentată, cu gropi adânci şi un scuar despărţitor care ocupă un spaţiu inutil, este ignorată sistematic de către autorităţi", susţine gălăţeanul Sorin Napruiu.

Copaci "înfloriţi" cu gunoaie

Pe alţii locatari nu îi deranjează parcările, ci mai mult mizeria ce rămâne la sfârşitul zilei. "Nu am pretenţii la ei. Să vândă ce vor dacă este loc, dar să nu lase pepeni aruncaţi seara pe aici. Acum încă e curat, dar seara rămân sacoşele cu gunoi agăţate în copaci. Parcă sunt înfloriţi copacii", se arată revoltată o pensionară.

Reprezentanţii administraţiei din piaţa cartierului Ţiglina I ridică din umeri, spunând că pepenarii plătesc chiria la Administraţia Domeniului Public. "Să poftească în piaţă, dacă vor, că sunt locuri libere".

Chiar adcă oamenii din cartier sunt în general nemulţumiţi, comercianţii de pepeni nu se grăbesc să elibereze zona din parcare până nu se termină sezonul.

Pepenarii îi nemulţumesc pe locuitorii din zonă

Vânzătorii ambulanţi de pepeni nu numai că îşi amplasează corturile în parcările din spatele blocurilor, ocupând locurile de parcare şi aşa puţine, dar au şi un comportament deranjant, susţin locatarii cartierului. Tarabele improvizate sunt păzite noaptea de câini agresivi, care latră şi îi atacă cetăţenii ce trec prin zonă. Marfa stricată şi nevândută este abandonată zile întregi pe spaţiul verde, iar mirosul înţepător face ca aerul să devină de nerespirat. Pe oameni îi deranjează şi gunoaiele menajere abandonate de pepenari în parcare. "Ar trebui să meargă în piaţă. Lasă gunoaie aici, le aruncă pe iarbă. Nici măcar toalete nu au. Îşi fac nevoile în tufişuri", ne-a spus, dezamăgită, Niculina Ifrim, proprietara unui apartament din zonă. "Marfa stricată rămâne în soare. Nu o strânge nimeni până nu vin cei de la Ecosal. Miroase urât", ne-a declarat o altă locatară nemulţumită, Zamfira Vasile.

Foto, comercianţii de pepeni au construit adăposturi temporare pentru marfa din acest sezon; în lipsa locurilor de parcare, maşinile stau, în linie, pe trotuarele din zonă; producătorul de pepeni a parcat furgoneta chiar lângă staţia de autobuz, pentru a descărca marfa

Citit 10809 ori Ultima modificare Miercuri, 08 August 2018 13:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.