Loc de joacă devastat în cartierul Ţiglina II din Galați
Foto: Iulia Kelt

Loc de joacă devastat în cartierul Ţiglina II din Galați
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Locurile de joacă din cartierele gălăţene, puţine la număr, necesită utilizatori cu bun simţ, reabilitări cu simţ de răspundere şi, mai mult ca sigur, supraveghere video. Este şi cazul parcului din cartierul Ţiglina II, situat în spatele Centrului Medical de Dermatologie, transformat într-un real pericol pentru copii.

Covorul elastic din cauciuc, care ar trebui să confere suprafeţei o absorbţie a şocurilor la impact, este plin de capcane, surse de accidente atât pentru copii, cât şi pentru adulţii care-i însoţesc. Nici situaţia echipamentelor de agrement nu este diferită, leagăne care scârţâie, având înălţimi asimetrice, un tobogan uzat, a cărui siguranţă ridică mari semne de întrebare şi două mese de tenis complet devastate. În imediata vecinătate, se află o masă de şah, încă intactă, dar plină mai mereu cu coji de seminţe şi împrejmuită cu mormane de resturi menajere. Starea spaţiului este dramatică, fiind practic imposibil de folosit, lăsându-i pe copiii care locuiesc în zonă fără posibilitatea de a se bucura de joc în aer liber, cu impact major asupra abilităţilor lor sociale.

La solicitarea noastră, Biroul de Presă din cadrul Primăriei Municipiului Galaţi ne-a comunicat că situaţia va fi rezolvată în curând: "Am sesizat departamentul care se ocupă de gestionarea acestor reparaţii şi se va interveni în cel mai scurt timp cu putinţă".

Citit 8105 ori Ultima modificare Sâmbătă, 16 Februarie 2019 01:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.