Loc de joacă devastat în cartierul Ţiglina II din Galați
Foto: Iulia Kelt

Loc de joacă devastat în cartierul Ţiglina II din Galați
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Locurile de joacă din cartierele gălăţene, puţine la număr, necesită utilizatori cu bun simţ, reabilitări cu simţ de răspundere şi, mai mult ca sigur, supraveghere video. Este şi cazul parcului din cartierul Ţiglina II, situat în spatele Centrului Medical de Dermatologie, transformat într-un real pericol pentru copii.

Covorul elastic din cauciuc, care ar trebui să confere suprafeţei o absorbţie a şocurilor la impact, este plin de capcane, surse de accidente atât pentru copii, cât şi pentru adulţii care-i însoţesc. Nici situaţia echipamentelor de agrement nu este diferită, leagăne care scârţâie, având înălţimi asimetrice, un tobogan uzat, a cărui siguranţă ridică mari semne de întrebare şi două mese de tenis complet devastate. În imediata vecinătate, se află o masă de şah, încă intactă, dar plină mai mereu cu coji de seminţe şi împrejmuită cu mormane de resturi menajere. Starea spaţiului este dramatică, fiind practic imposibil de folosit, lăsându-i pe copiii care locuiesc în zonă fără posibilitatea de a se bucura de joc în aer liber, cu impact major asupra abilităţilor lor sociale.

La solicitarea noastră, Biroul de Presă din cadrul Primăriei Municipiului Galaţi ne-a comunicat că situaţia va fi rezolvată în curând: "Am sesizat departamentul care se ocupă de gestionarea acestor reparaţii şi se va interveni în cel mai scurt timp cu putinţă".

Citit 7588 ori Ultima modificare Sâmbătă, 16 Februarie 2019 01:18

9 comentarii

 • postat de Chips
  Luni, 18 Februarie 2019 16:38
  109.166.155.***
  Sincer, avem politisti locali, nationali, unversali, intergalactici. practic, la cata politie avem ar trebui sa avem leaganul si politistul. Ca de luat salarii sigur nu le rateaza...

  Ce e drept, nici buna crestere nu ne da afara din casa, ca natie, dar asta si pt ca in general educatia se face cu amenzi. Mari si aplicate.
  1
  2
  Raportează
 • postat de Dan
  Vineri, 15 Februarie 2019 19:30
  5.13.137.***
  Parcul la care va referiti a fost bine gandit si pozitionat in zona. dupa parerea mea cei care l-au vandalizat nu sunt copiii care joaca tenis sau se dau in leagane ci golanasii care dupa lasarea intunericului salasuiesc prin zona .
  0
  7
  Raportează
 • postat de v.t.
  Vineri, 15 Februarie 2019 18:36
  89.137.137.***
  Priviti stimati cetatani ai orasului ce au putut face niste bestii sau niste marlani. Le faci la marlani conditii , le pui masa de tenis sa joace si uite ei ce fac. Desigur nu stim cine a facut asta dar politia trebuie sa se ocupe serios sa ii prinda pe indivizi. Presupunem ca sunt niste copii teribilisti sau niste adolescenti mai golanasi care s-au urcat pe masa si s-a rupt.
  Vecinii trebuie sa spuna cine sunt si daca au vazut ceva. E inadmisibil asa ceva! Parintii acelor indivizi ce fel i-au educat?! Asa le-au spus sa faca? Rusine! Prin asta dovediti ca nu meritati nimic sa va construiasca in orasul asta !
  In zona mea exista mai multe familii de marlani care nu se mai sinchisesc sa se duca la tomberon si arunca gunoaiele intre doua garaje de a ajuns un focar. Acolo meritati voi sa traiti!
  1
  7
  Raportează
 • postat de Ne-păcălit
  Vineri, 15 Februarie 2019 16:52
  5.102.0.***
  Avem câtă frunză și iarbă polițiști locali, naționali, jandarmi care iau în medie 1000€ salariu și taie frunze la câini. Politiile și jandarmeriile astea sunt o pagubă națională, o mare risipă de bani pe incompetentii ăștia.
  2
  10
  Raportează
 • postat de Lorelei
  Vineri, 15 Februarie 2019 11:21
  84.117.46.***
  Pana nu puneti camere video si nu scapati de toti mosii care chipurile pazesc parcurile n-o sa se intample nimic.
  Politia Locala ma vede pe mine care mananc un corn sau stau pe banca si ma ia la intrebari dar nu ii vede pe toti vandalii si necioplitii din parcuri.
  1
  26
  Raportează
 • postat de eu
  Vineri, 15 Februarie 2019 10:00
  188.24.235.***
  Bun simt ? Aici se pune problema de apartenenta la specia umana ba, sa faci asa ceva. Dezastrul ala este facut de niste copii, tare ma intreb oare parintii lor ce faceau in acel timp ? Copiii sunt nevinovati pana la un punct, ei fac ce au fost invatati sa faca, sunt produsul mediului in care traim pana una alta. In alta ordine de idei, ma intreb si eu ca si antecomenatorul meu ... tot orasul este o cloaca fetida plina de gropi, gunoaie, cotete pe spatiul verde, etc. asta unde trebuie reclamata si de catre cine ?
  2
  20
  Raportează
 • postat de Alexuz
  Vineri, 15 Februarie 2019 08:01
  5.2.205.***
  Camere video ca paza umana este degeaba. Puneti toti mosii si burtosii sa pazeasca parcurile de parca ala sta el sa alerge dupa vandali.
  2
  22
  Raportează
 • postat de galatean
  Vineri, 15 Februarie 2019 07:31
  5.13.249.***
  Pe unde umbla Politia Comunitara?Si oamenii de la bloc credeti ca nu la ei nu s-a auzit nimic , mai ales ca e distanta mica
  2
  22
  Raportează
 • postat de Gheros
  Vineri, 15 Februarie 2019 00:16
  82.137.13.***
  Dar la tot orasul care este devastat, gropi si santuri care stau de anul trecut, trotuare pe care iti rupi piciorele, nereparate de cand exista, de vreo 30 de ani, pe astea nu le vade distinsul de la biroul de presa?

  Ei nu se considera vandali?
  11
  35
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.