"O țară ca afară", dar cu multe cartiere sufocate de gunoaie

"O țară ca afară", dar cu multe cartiere sufocate de gunoaie
Evaluaţi acest articol
(33 voturi)

Situat la periferia oraşului, cartierul Micro 39 le dă, practic dintotdeauna, numeroase motive de nemulțumire celor mai mulţi dintre locuitorii săi, care speră de ani buni la o schimbare care să le mai atenueze disconfortul de a se afla la marginea lumii civilizate. Mare parte dintre gălăţeni nu par, însă, dispuşi să coopereze pentru îndreptarea situaţiei.
În mai toate țările europene spre al căror nivel de trai ne uităm cu jind, cetățenii au conștientizat importanța protejării mediului înconjurător, însă gălățenii sunt încă departe de o astfel de atitudine matură, iar sintagma "vrem o ţară ca afară" este considerată valabilă numai pentru salarii şi diverse alte drepturi, nu şi pentru obligaţii. Pentru o bună parte dintre concetăţenii noştri, de exemplu, spaţiile verzi ale oraşului reprezintă simple gropi de gunoi. Dacă lor nu le place zona, pun mână de la mână ca să o transforme pur şi simplu într-un loc unde să-și poată arunca deşeurile de toate felurile.
Iar Drumul de Centură este doar unul dintre spațiile pe care gălăţenii le consideră numai bune să fie coşul de gunoi al tuturor resturilor pe care le au prin casă. Spre exemplu, în apropierea Talciocului şi chiar în preajma primelor blocuri din cartier, întâlneşti gunoaie la tot pasul. Şi astfel, zona cartierului Micro 39 ajunge să se sufoce din cauza deșeurilor aruncate la voia întâmplării. Evident, Micro 39 nu e singurul cartier aflat în această situaţie... insalubră.
E nevoie doar de puţină implicare şi responsabilitate, de sesizarea neregulilor sau de atenţionarea celor certaţi cu bunul simţ, pentru a transforma şi cartierele mărginaşe ale oraşului în zone în care să-ţi facă plăcere să locuieşti. Dar se pare că mai e mult până departe...

Citit 16477 ori Ultima modificare Joi, 02 Septembrie 2021 17:38

3 comentarii

 • postat de Adrian
  Luni, 30 August 2021 22:46
  86.124.204.***
  Acum 1 an jumătate am vorbit pe Facebook cu domnul primar exact de zona cuprinsă de la talcioc pana la Supeco, de la talcioc in partea dreapta si mi a spus ca acest cartier este in planul primăriei de modernizate si ca sunt niște formalități care durează 6 luni…din păcate se pare ca domnul primar nu prea știe ce însemna 6 luni…cei care locuim in zona respectiva suntem uitați de lume, noi nu facem parte din orașul asta? Ca sa știu unde sa mi plătesc taxele, ptr taxe știe sa trimită somații dar sa si facă treaba peste tot in orasul asta, nu doar intr-o parte de oraș nu știe……..??
  3
  10
  Raportează
 • postat de Solaris
  Luni, 30 August 2021 14:32
  84.117.41.***
  Combinatul a adus in oras multi peizani
  nici peste 100 de ani acest oras nu se va schimba din cauza lor!
  3
  19
  Raportează
 • postat de O tara ca afara...distrusa.
  Luni, 30 August 2021 11:50
  77.111.247.***
  In loc de o tara ca afara, lucru imposibil vreodata de realizat pentru Romania deoarece noi nu am fost niciodata o putere de ocupatie, agresiva, care a obtinut (si obtine) bogatii imense prin exterminarea si jefuirea altor popoare, mai bine ne-am dori (macar!) sa mai avem parte sa avem O TARA CA MAI INAINTE DE 1990.
  7
  15
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.