"O țară ca afară", dar cu multe cartiere sufocate de gunoaie

"O țară ca afară", dar cu multe cartiere sufocate de gunoaie
Evaluaţi acest articol
(33 voturi)

Situat la periferia oraşului, cartierul Micro 39 le dă, practic dintotdeauna, numeroase motive de nemulțumire celor mai mulţi dintre locuitorii săi, care speră de ani buni la o schimbare care să le mai atenueze disconfortul de a se afla la marginea lumii civilizate. Mare parte dintre gălăţeni nu par, însă, dispuşi să coopereze pentru îndreptarea situaţiei.

În mai toate țările europene spre al căror nivel de trai ne uităm cu jind, cetățenii au conștientizat importanța protejării mediului înconjurător, însă gălățenii sunt încă departe de o astfel de atitudine matură, iar sintagma "vrem o ţară ca afară" este considerată valabilă numai pentru salarii şi diverse alte drepturi, nu şi pentru obligaţii. Pentru o bună parte dintre concetăţenii noştri, de exemplu, spaţiile verzi ale oraşului reprezintă simple gropi de gunoi. Dacă lor nu le place zona, pun mână de la mână ca să o transforme pur şi simplu într-un loc unde să-și poată arunca deşeurile de toate felurile.

Iar Drumul de Centură este doar unul dintre spațiile pe care gălăţenii le consideră numai bune să fie coşul de gunoi al tuturor resturilor pe care le au prin casă. Spre exemplu, în apropierea Talciocului şi chiar în preajma primelor blocuri din cartier, întâlneşti gunoaie la tot pasul. Şi astfel, zona cartierului Micro 39 ajunge să se sufoce din cauza deșeurilor aruncate la voia întâmplării. Evident, Micro 39 nu e singurul cartier aflat în această situaţie... insalubră.

E nevoie doar de puţină implicare şi responsabilitate, de sesizarea neregulilor sau de atenţionarea celor certaţi cu bunul simţ, pentru a transforma şi cartierele mărginaşe ale oraşului în zone în care să-ţi facă plăcere să locuieşti. Dar se pare că mai e mult până departe...

Citit 16994 ori Ultima modificare Joi, 02 Septembrie 2021 17:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.