Peisaj dezolant şi vacarm pentru gălăţenii din zona Siderurgiştilor (GALERIE FOTO)

Peisaj dezolant şi vacarm pentru gălăţenii din zona Siderurgiştilor (GALERIE FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Întâlnirea cu cititorii cotidianului "Viaţa liberă" de la Staer ne-a adus în atenţie vechi şi permanente probleme cu care se confruntă gălăţenii din zona străzilor Siderurgiştilor şi Gheorghe Doja.


În linii mari, "durerile" şi nemulţumirile contribuabililor gălăţeni din zonă sunt aceleaşi ca în mai toate cartierele din municipiul Galaţi. Joia trecută, ne-au onorat cu prezenţa peste douăzeci de cititori, unul mai nemulţumit decât altul. Şi deşi am căutat „cu boldul” şi aspecte pozitive, pentru că viaţa noastră este alcătuită şi din cele bune, nu numai din nemulţumiri, neajunsuri şi frustrări, oamenii nu ne-au relatat nimic la capitolul realizări.
Trotuarele sunt în aşteptare
Mai toate problemele sesizate de gălăţeni vizează înnoirea „hainei” de beton a trotuarelor, a bordurilor, în zonă, deşi se vede clar, pe strada Siderurgişilor se lucrează de zor la asfaltare. Oamenii însă sunt nemulţumiţi şi nerăbdători şi doresc un oraş mai curat, în care  să se facă simţită mai repede mâna "gospodarului şef" din urbe! Sesizările cititorilor noştri sunt legate de neglijenţa faţă de spaţiul verde, aflat în mare suferinţă la Galaţi, de bălăriile din parcul de joacă pentru copii din spatele magazinului Staer, de nesiguranţa de pe stradă, de prezenţa, printre noi, a câinilor comunitari bolnavi şi chinuiţi. Ba chiar pe aici, în trafic, şi  căruţele îşi fac simţită prezenţa şi nu se supără nicio autoritate.
Lipsa parcărilor
Într-un peisaj dezolant, care înconjoară mini-magazinul „VL”, în prezenţa unui patruped care se scărpina continuu, am înregistrat prima durere - lipsa parcărilor. „De-a lungul străzii Siderurgiştilor existenţa magazinelor de la parterul blocurilor face ca tot timpul trotuarele să fie sufocate de maşini. Plus, existenţa staţiilor de transport în comun şi aglomeraţia pietonilor transformă zona într-un vacarm. Am ajuns să nu mai avem siguranţă nici pe trotuare. La noi, în faţa blocului în care locuiesc de o viaţă, vin fel de fel de inşi şi parchează maşina chiar până la intrarea în bloc. Unor şoferi nu le este de ajuns să parcheze pe marginea trotuarului. Nu-i vede nimeni, oare?”, întreabă domnul Puiu, cititor al Vieţii libere.
Talciocul ad-hoc!
Tot în legătură cu parcările, câţiva cititori au arătat cu degetul către talciocul "ad-hoc" de pe strada de vizavi de Staer, unde sunt expuse mai multe maşini „pentru a fi vândute”. „Fiind vorba de o intersecţie, unde oamenii se mişcă dintr-o parte în alta, fireşte că talciocul ad-hoc încurcă circulaţia. Situaţia persistă de mai multă vreme, am mai sesizat-o, dar observăm că nu deranjează pe nimeni, iar poliţiştii chiar păzesc maşinile scoase la vânzare, în detrimentul altor obligaţii”, ne spune acelaşi cititor.
Droguri la bloc?
Că lucrurile au scăpat de sub control ne spune şi domnului I. Panait. „La blocul I2 de pe Siderurgiştilor s-au aciuat mai mulţi indivizi care vând droguri. De ceva vreme au mai dispărut, dar rugăm poliţia să aibă în vedere acest fapt, fiindcă sunt periculoşi".

Citit 4894 ori Ultima modificare Marți, 13 August 2013 15:07

18 comentarii

 • Sâmbătă, 09 Noiembrie 2013 21:46
  142.4.209.***
  This video post is genuinely great, the reverberate quality and the picture quality of this membrane post is really extraordinary.
  0
  0
  Raportează
 • postat de dana
  Marți, 13 August 2013 03:17
  50.93.119.***
  Oare noi, simplii cetateni nu avem nicio vina de tot ce se intimpla?Incepind cu mersul la vot si cu ceea ce votam, educatia noastra ca indivizi(scuipatul pe jos, spartul semintelor ,cuvintele obscene spuse oriunde si de oricine, copil, adult numai conteaza,mica ciupeala la cintar, la rest, aroganta nefondata a angajatilor din diverse servicii platite de noi, persoanele care -si scot ciinii dimineata sa -si faca nevoile pe aleele pe care calcam si ,,etc)Ne-am invatat sa ne erijam in judecatori, sa emitem pretentii dar fara sa privim mai aproape de noi si sa facem ceva.. Cine ne impiedica sa fim civilizati, sa facem curat in fata blocului, sa punem o floare , sa o udam? Cine ne impedicam sa votam fara sa fim influentati de mici si bere, de excursiile la manastiri, de umbrele si bastoane??Parerea mea este ca in mare parte culegem ceea ce semanam!Este doar parerea mea,,,,,,Sa auzim numai de bine!
  0
  1
  Raportează
 • postat de marius
  Luni, 12 August 2013 23:17
  109.166.138.***
  Zona este pastorita de meseriasu de Ciuca si prea maritul Durbaca.In afara perioadei cand plang dupa voturi nu ii mai vezi prin zona.Cei de la ziar daca au sange in instalatie sa puna urmatoarele intrebari care ne apasa:
  -de ce creste pretul apei reci si al apei pluviale in Galati?(pana anul trecut avea apa de Vrancea si poate se justifica)
  -de ce nu sunt locuri de parcare in zona?
  -de ce se aduce aminte de stergerea penalitatilor la caldura si apa calda doar in campanii electorale(bai nea ciuca cunosti ceva de acest subiect)
  -de ce nu apare acest pui al cartierului(ciuca in speta) si in alta perioada decat campanie?Iei bani buni de la cei prosti care te-au votat si in restul timpului.Ori nu ai curaj?

  Voi cei cu condeiul in mana cand adresati aceste intrebari celor care ne reprezinta?Ori nici voi nu aveti sange in instalatie?
  0
  0
  Raportează
 • postat de ACID
  Luni, 12 August 2013 21:39
  5.13.153.***
  @ Living: decat sa ma cobor la nivelul tau si sa-ti iau tot neamul in P**a prefer sa-ti vorbesc civilizat, daca intelegi termenul ;). Intinerariul si-l face soferul dobitoc mic ce esti, el considera ca pe Doja e mai liber decat pe Brailei unde stau toti topalanii cu maxi-taxi si asteapta sa se faca rosu ,poa-poate or mai prinde un client. Daca tu esti un jepat mucos caruia ii convin mijloacele de transport in comun de genul asta, n-am decat sa-ti urez succes in groapa de cacat in care traiesti tu si restul familiei tale. Uite ca n-am reusit sa ma tin de promisiune, dar deh... m-am coborat la nivelul tau si e posibil s ma bati cu experienta, nu? Sa revenim la subiectul....ambulanta... lucru care pe tine te seaca, pai.....COLECTIVUL CITITORILOR DE AICI iti doressc sa ai parte de o ambulanta careia sa nu-i mearga SIRENELE. sa vedem atunci primata care esti cum ai sa ceri ca omul ala sa se miste mai repede, chiar si pe siderurgistilor. Esti jenibil.... pe buna dreptate ;)
  0
  1
  Raportează
 • postat de living
  Luni, 12 August 2013 18:09
  5.13.215.***
  mai ACIDUT tata proasta e mata ca tea nascut,tu esti vreun smecher cu cafenea pe BRAILEI?eu am vorbit de trasee bine stabilite ale pompierilor si salvarilor dar tu esti cam dus cu pluta baietas.ma iei pe mine cu maxi-taxi cind eu vorbeam de salvari si de zgomotul pre tare al sirenelor acestora in special noaptea. si apoi sa stii si tu aceea salvare e condusa de un sofer profesionist {sau ma rog asa ar trebuii} care la rindul lui trebuie sa se asigure cind merge pe drumurile publice asta e asta e meseria luisi mai lasama cu aceea urgenta ca ori merge pe BRAILEI de pe COSBUC ori pe GH.DOJA de peCOSBUC tot aia e dar nu dau voie cafengii si smecherii.
  0
  0
  Raportează
 • postat de un galatean get-beget
  Luni, 12 August 2013 17:53
  92.80.187.***
  Stimati edili,

  As dori sa stiu candpolitistii care se plimba cate doi(de regula un el si-o ea)vor aplica amenzi si-i vor atentiona pe toti necivilizatii care fac covor de seminte pe unde poposesc,arunca cutii si pet-uri oriunde,vorbesc urat etc. Fiindca nu-i deranjeaza nimeni,mizerie este peste tot,chiar si pe centru ,nu mai spun de nenorocirea din Piata centrala,imaginea orasului nu se va schimba.Pacat de ce-a fost odata.@3 de ani de distrugere si dezinteres.Am ajuns de rasul Europei, cel putin zona de est.Mi-e rusine ca apartin din pacate acestui municipiu.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ACID
  Luni, 12 August 2013 17:09
  5.13.153.***
  @ Living: Frate , esti prost? In tarile civilizate sunt benzi destinate mijlocului de transport in comun+ taxi, la noi se circula mai haotic si decat in Bucuresti avand in vedere ca avem maxi-taxi care ne omoara drumurile si circulatia. Nu ma astept sa intelegi, asa ca ma repet, esti prost?
  Cum poti sa zici ca ambulanta are interzis pe Brailei cand chiar azi m-am gasit cu o ambulanta cu sirene pornite pe acolo? Cum puteti sa cereti sa se opreasca sirenele noaptea cand toti teribilistii se cred smecheri chiar atunci si apasa pedala la masina la maxim. Crezi ca omului ala de la volan, care duce un om bolnav ii sade bine atunci cand poate e accidentat si tu pacient dus pt o simpla apendicita sa mori intr-un accident de masina? Sunteti bolnavi oameni buni... suferiti de prostie cronica
  0
  0
  Raportează
 • postat de living
  Luni, 12 August 2013 15:10
  81.180.26.***
  nu mai dati in GOGU asa are in mare dreptate se vede ca nu locuiti in zona aia, nimeni nu spune ca salvarile sa nu mearga cu sirenele pornite,dar atunci cind este cazu,si as vrea eu sa auziti sirenele noaptea pe la ora doua si nu una ci vreo cinc,i sase salvari pentu ca toate circula pe acolo, deci retineti toate salvarile .eu stiu ca in multe tari civilizate masinele de pompieri si de salvare au trasee bine stabilite in functie de zona in care se afla si cit mai apropiate de spitalu de urgenta, dar in GALATI pentru ca au ordin evita srada BRAILEI si da soferii pornesc sirenele la maxim si atunci cind nu este cazul.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ACID
  Luni, 12 August 2013 12:53
  5.13.153.***
  As mai avea si eu o intrebare, TOPARLANII care crapa seminte pe banci si fac covoare de coji, cand vor fi amendati ba nene??????
  0
  0
  Raportează
 • postat de ACID
  Luni, 12 August 2013 12:51
  5.13.153.***
  Ba, Gogule, asa cum iti e si numele asa esti si tu.... un jepat ordinar lipsit de minte. Cum poti sa dai vina pe soferii de ambulante sau SMURD ca merg cu sirenele si cu viteza mare prin oras cand asta e prioritatea in caz de URGENTA , imbecil de om ce esti. Poate ca MA-TA nu te-a invatat ca atunci cand auzi sirena trebuie sa tragi pe dreapta si sa faci loc ca acea masina sa se miste mai repede catre spital, esti doar un alt CIOBAN venit din varf de munte.
  0
  0
  Raportează
 • postat de M40
  Luni, 12 August 2013 12:44
  93.6.123.***
  Imi place cum caruta sta la semafor.Degeaba incearca Stan sa schimbe Galati daca mentalitatea unora lasa de dorit.Roma nu s-a construit intr-o zi.
  0
  0
  Raportează
 • postat de domnul domn
  Luni, 12 August 2013 10:06
  89.136.186.***
  sinteti dusi cu caputu , daca va deranjeaza salvarile , ce ati spune daca cineva drag ar fi in salvare in stare grava
  0
  0
  Raportează
 • postat de eu
  Luni, 12 August 2013 09:12
  109.99.192.***
  SEFULE cu statia de Taxi de la INTERSECTIA FARA ROST care a ocupat toata parcarea blocului C15 si suntem nevoiti sa parcam pe trotuar sau in statia de tranvai sa promis ca se rezolva O SA VINA ALEGERILEEE.
  0
  0
  Raportează
 • postat de eu
  Luni, 12 August 2013 09:12
  109.99.192.***
  SEFULE cu statia de Taxi de la INTERSECTIA FARA ROST care a ocupat toata parcarea blocului C15 si suntem nevoiti sa parcam pe trotuar sau in statia de tranvai sa promis ca se rezolva O SA VINA ALEGERILEEE.
  0
  0
  Raportează
 • postat de un cetatean
  Luni, 12 August 2013 09:00
  109.166.136.***
  Pt gogu : Singura persoana nenorocita esti tu . Cum ai vrea ambulantele sa isi croiasca drumul prin trafic sa ajunga la cazuri ??Ia lasa tu gandirea asta,ca daca ai fi tu intr-o ambulanta sau cineva apropiat tie pariu ca ti-ai schimba brusc viziunea. Si sa stii ca soferii de ambulanta nu folosesc sirenele decat in cazuri de urgenta,in unele situatii noaptea cand traficul le.permite nu le folosesc,asta am vazut-o cu ochii mei.
  0
  0
  Raportează
 • postat de living
  Luni, 12 August 2013 08:43
  81.180.26.***
  are foarte mare dreptate gogu salvarile fac un zgomot infernal chiar si noaptea chiar si daca e strada libera,si cred ca au primit soferii ordin sa vina toti prin aceea intersectie ca sa nu deranjeze cafenelele de pe strada BRAILEI.si cred ca ar trebuii testati profesional soferii de la salvare,asta vizavii de mersul cu sirena noaptea cind strada nu e circulata
  0
  0
  Raportează
 • postat de zuzu
  Luni, 12 August 2013 08:04
  79.116.111.***
  PT. GOGU! ESTI DUS FRATE.
  0
  0
  Raportează
 • postat de gogu
  Luni, 12 August 2013 07:06
  89.137.222.***
  Mirlanii care lucreaza soferi pe ambulante si masinile Smurd sint niste nenorociti de mirletoi care-si bat joc de linistea oamenilor mergind continuu cu sirenele pornite inebunindu-ne de cap circulind in acelasi timp cu viteza foarte mare prin oras.
  1
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.