Peisaj dezolant şi vacarm pentru gălăţenii din zona Siderurgiştilor (GALERIE FOTO)

Peisaj dezolant şi vacarm pentru gălăţenii din zona Siderurgiştilor (GALERIE FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Întâlnirea cu cititorii cotidianului "Viaţa liberă" de la Staer ne-a adus în atenţie vechi şi permanente probleme cu care se confruntă gălăţenii din zona străzilor Siderurgiştilor şi Gheorghe Doja.


În linii mari, "durerile" şi nemulţumirile contribuabililor gălăţeni din zonă sunt aceleaşi ca în mai toate cartierele din municipiul Galaţi. Joia trecută, ne-au onorat cu prezenţa peste douăzeci de cititori, unul mai nemulţumit decât altul. Şi deşi am căutat „cu boldul” şi aspecte pozitive, pentru că viaţa noastră este alcătuită şi din cele bune, nu numai din nemulţumiri, neajunsuri şi frustrări, oamenii nu ne-au relatat nimic la capitolul realizări.

Trotuarele sunt în aşteptare

Mai toate problemele sesizate de gălăţeni vizează înnoirea „hainei” de beton a trotuarelor, a bordurilor, în zonă, deşi se vede clar, pe strada Siderurgişilor se lucrează de zor la asfaltare. Oamenii însă sunt nemulţumiţi şi nerăbdători şi doresc un oraş mai curat, în care  să se facă simţită mai repede mâna "gospodarului şef" din urbe! Sesizările cititorilor noştri sunt legate de neglijenţa faţă de spaţiul verde, aflat în mare suferinţă la Galaţi, de bălăriile din parcul de joacă pentru copii din spatele magazinului Staer, de nesiguranţa de pe stradă, de prezenţa, printre noi, a câinilor comunitari bolnavi şi chinuiţi. Ba chiar pe aici, în trafic, şi  căruţele îşi fac simţită prezenţa şi nu se supără nicio autoritate.

Lipsa parcărilor

Într-un peisaj dezolant, care înconjoară mini-magazinul „VL”, în prezenţa unui patruped care se scărpina continuu, am înregistrat prima durere - lipsa parcărilor. „De-a lungul străzii Siderurgiştilor existenţa magazinelor de la parterul blocurilor face ca tot timpul trotuarele să fie sufocate de maşini. Plus, existenţa staţiilor de transport în comun şi aglomeraţia pietonilor transformă zona într-un vacarm. Am ajuns să nu mai avem siguranţă nici pe trotuare. La noi, în faţa blocului în care locuiesc de o viaţă, vin fel de fel de inşi şi parchează maşina chiar până la intrarea în bloc. Unor şoferi nu le este de ajuns să parcheze pe marginea trotuarului. Nu-i vede nimeni, oare?”, întreabă domnul Puiu, cititor al Vieţii libere.

Talciocul ad-hoc!

Tot în legătură cu parcările, câţiva cititori au arătat cu degetul către talciocul "ad-hoc" de pe strada de vizavi de Staer, unde sunt expuse mai multe maşini „pentru a fi vândute”. „Fiind vorba de o intersecţie, unde oamenii se mişcă dintr-o parte în alta, fireşte că talciocul ad-hoc încurcă circulaţia. Situaţia persistă de mai multă vreme, am mai sesizat-o, dar observăm că nu deranjează pe nimeni, iar poliţiştii chiar păzesc maşinile scoase la vânzare, în detrimentul altor obligaţii”, ne spune acelaşi cititor.

Droguri la bloc?

Că lucrurile au scăpat de sub control ne spune şi domnului I. Panait. „La blocul I2 de pe Siderurgiştilor s-au aciuat mai mulţi indivizi care vând droguri. De ceva vreme au mai dispărut, dar rugăm poliţia să aibă în vedere acest fapt, fiindcă sunt periculoşi".

Citit 5300 ori Ultima modificare Marți, 13 August 2013 15:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.