(FOTO) HAOSUL de pe strada Brăilei: MAŞINI parcate ca la TALCIOC în faţa Tribunalului

(FOTO) HAOSUL de pe strada Brăilei: MAŞINI parcate ca la TALCIOC în faţa Tribunalului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Bolizi de zeci de mii de euro sunt lăsaţi alandala chiar în dreptul Tribunalului, în vreme ce parcarea cu plată de la doar 200 de metri distanţă este aproape goală * Locuitorii din zonă spun că mulţi dintre cei care parchează sunt chiar angajaţi ai instituţiei


Galaţi, graniţa dintre cartierele Mazepa II şi Ţiglina I. La o oră de vârf pentru traficul rutier din oraş, chiar în faţa Palatului de Justiţie, zeci de maşini zac parcate pe prima bandă de circulaţie. Alături, pe ce a mai rămas din cea de-a doua bandă, alte maşini trec la doar câţiva centimetri de cele lăsate cu indiferenţă în plină stradă. Prin toată vânzoleala, indicatorul rutier "Oprirea interzisă" rămâne neluat în seamă. Nervi, claxoane, înjurături, ameninţări, oftaturi şi, mai presus de toate, lipsa de bun-simţ a multor şoferi sunt elementele care dau culoare acestei porţiuni centrale a oraşului.

Parcare liberă la Sindicate

La nici o sută de metri distanţă de toată sminteala, în parcarea din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, maşinile staţionate pot fi numărate pe degetele de la mâini. De ce se îngrămădesc aproape toţi şoferii să parcheze în plină stradă, în condiţiile în care la mică distanţă este o parcare în care bate vântul? Răspunsul e simplu: în faţa Tribunalului nu-i costă nimic. Aruncând o privire către maşinile parcate, observăm că aproape toate sunt scumpe sau chiar exclusiviste. Aşadar, nu credem că taxa cerută la intrarea în parcarea de la Sindicate ar fi un capăt de ţară pentru oricare dintre proprietari.

Poliţia se face că plouă

Ca parcarea lor în faţa Tribunalului să fie gratuită, au grijă şi poliţiştii. Cu siguranţă că o serie de amenzi aplicate zilnic şi sistematic celor care parchează ilegal maşinile ar rezolva problema în cel mult o săptămână. Nimic nu ar circula mai repede printre gălăţeni ca zvonul că la Tribunal poliţia dă amenzi pentru parcat aiurea.

Cum însă acest lucru nu se întâmplă, problema a ajuns deja să fie privită ca o normalitate. Ce dacă nu poţi păşi pe trecerea de pietoni din cauza mojicului care şi-a lăsat în derâdere bolidul direct pe zebră? Şi ce dacă eşti nevoit să urci cu roţile maşinii pe scuarul din partea dreaptă pentru a putea trece mai departe?

Oamenii dau vina pe cei cu legea în mână

Un bărbat care locuieşte în Mazepa II, nu departe de Palatul de Justiţie, a vrut să facă unele precizări în privinţa problemei dezbătute. "Mulţi dintre cei care parchează neregulamentar în faţa Tribunalului sunt chiar angajaţi ai acestei instituţii. Trebuie să veniţi dimineaţa şi îi vedeţi cum coboară din maşini cu mapele sau cu genţile în mână, îmbrăcaţi la patru ace. Mai stau câteodată poliţişti pe aici, şi am fost să îi întreb de ce nu îi amendează. Mi-au spus că o vor face. Dar nu cred că şoferii care-şi lasă maşinile aici au primit sau vor primi într-adevăr vreo amendă. Probabil că poliţistul şi-ar pierde serviciul chiar a doua zi", este de părere cetăţeanul, care nu a vrut să-şi spună numele.

Nimic nou sub soare

De altfel, problema nu este deloc una nouă. În urmă cu aproximativ trei ani, în ziarul nostru a mai apărut un articol în care semnalam această situaţie. Chiar în ziua apariţiei materialului, precum şi în zilele următoare, numărul maşinilor parcate pe "interzis" în faţa Palatului de Justiţie a fost simţitor mai mic. Totuşi, la doar o săptămână, lucrurile au revenit iar la "normal". Vom urmări şi acum ce se întâmplă, pentru a vedea reacţia autorităţilor.

Citiţi şi: Cu tupeu şi fără frică/ Maşini parcate ilegal chiar lângă Poliţia Rutieră

 

Citit 6825 ori Ultima modificare Marți, 14 Octombrie 2014 10:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.