Premiul Nobel al unui rus, donat în beneficiul refugiaților din Ucraina

Premiul Nobel al unui rus, donat în beneficiul refugiaților din Ucraina
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Jurnalistul rus Dmitri Muratov, colaureat al Premiului Nobel pentru Pace anul trecut, a anunţat marţi că îşi va dona medalia pentru a fi scoasă la licitaţie, cu scopul de a strânge fonduri pentru refugiaţii ucraineni, relatează Reuters.

Cotidianul "Novaia Gazeta", unde Muratov este redactor-şef, a precizat la începutul lunii martie că va elimina de pe site-ul său materialele despre acţiunile militare ale Rusiei în Ucraina, din cauza cenzurii, ca răspuns la ameninţările cu procese penale la adresa jurnaliştilor şi cetăţenilor care nu adoptă discursul oficial al guvernului.

"Novaia Gazeta şi cu mine am decis să donăm Medalia "Premiul Nobel pentru Pace 2021" către Fondul pentru Refugiaţii Ucraineni", a arătat Muratov. "Există deja peste 10 milioane de refugiaţi. Le cer caselor de licitaţie să răspundă şi să scoată la licitaţie acest premiu faimos în întreaga lume", a precizat el.

Muratov, care a câştigat premiul alături de Maria Ressa din Filipine, cofondatoare a site-ului de ştiri Rappler, şi-a dedicat anul trecut Premiul Nobel celor şase jurnalişti ai ziarului său care au fost ucişi pentru activitatea lor.

Citit 870 ori Ultima modificare Marți, 22 Martie 2022 18:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.