Papa Francisc a sărutat drapelul Ucrainei trimis din Bucea, condamnând masacrul comis de ruși
Foto: Vaticannews.va

Papa Francisc a sărutat drapelul Ucrainei trimis din Bucea, condamnând masacrul comis de ruși
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

“Sângele nevinovat al victimelor de la Bucea, în Ucraina, strigă până la Cer și imploră să se pună capăt acestui război, să se reducă armele la tăcere, să se înceteze a semăna moarte și distrugere”, a spus Papa Francisc la audiența generală de miercuri, 6 aprilie 2022, în fața a mii de romani și pelerini de pe toate continentele, după cum consemnează Vaticannews.va.

Papa Francisc a condamnat ”masacrul de la Bucha” și a sărutat drapelul Ucrainei trimis din orașul ucrainean unde, după retragerea trupelor ruse, au fost descoperiți oameni legați și împușcați în plină stradă, dar și gropi comune în apropierea bisericii, relatează Reuters, preluat de HotNews.ro.

"(Acest drapel) vine chiar din orașul martir Bucea”, a afirmat Suveranul Pontif, sărutându-l și ridicându-l apoi pentru ca mulțimea să îl poată vedea. Cele câteva mii de persoane au început să aplaude. Apoi, a chemat alături de el un grup de copii veniți marți din Ucraina: „Acești copii au fost siliți să fugă din țara lor și să vină într-un loc sigur. Acesta este rezultatul războiului. Să nu-i uităm, și să nu uităm poporul ucrainean”, a mai afirmat el, după care a oferit fiecărui copil câte un ou de Paște din ciocolată.

De sâmbătă și până acum continuă să apară tot mai multe dovezi ale crimelor comise de armata rusă. Peste 300 de oameni ar fi fost uciși din informațiile furnizate de autoritățile locale până la acestă oră.

Citit 612 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Aprilie 2022 14:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.