Rușii au adus un crematoriu mobil în Mariupol, pentru a șterge urmele crimelor

Rușii au adus un crematoriu mobil în Mariupol, pentru a șterge urmele crimelor
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Un crematoriu mobil adus de trupele rusești a început să fie folosit miercuri în Mariupol, pentru a șterge urmele crimelor de război, a declarat primarul oraşului-port, Vadim Boicenko. Potrivit acestuia, este posibil ca mii de oameni să fi murit în Mariupol și să fie incinerați de soldaţii ruşi. Primarul din Mariupol a estimat numărul civililor uciși în oraş la peste 5.000, dintre care 210 copii, relatează Associated Press, preluată de Hotnews. Boicenko a mai spus că forțele ruse au bombardat inclusiv spitale, iar într-unul dintre acestea 50 de oameni au murit arși.

Afirmațiile primarului din Mariupol vin după ce lumea întreagă a fost zguduită de mascarul de la Bucea, în vreme ce Rusia a negat crimele de război, susținând că ar fi vorba despre o înscenare a armatei ucrainene. Peste 300 de civili ar fi fost uciși în Bucea, din informațiile disponibile la acest moment. După retragerea trupelor rusești, au fost găsite cadavre pe străzi și o groapă comună lângă biserică. Oamenii ar fi fost legați și împușcați, unii în ceafă, după modelul execuțiilor.

Vadim Boicenko a mai spus că peste 90% din infrastructura orașului a fost distrusă, iar atacurile ruseşti au dus la o lipsă acută de alimente, apă, combustibil și medicamente. Oficiali britanici au declarat că 160.000 de oameni au rămas captivi în orașul care avea o populație de 430.000 înainte de război.

Pe de altă parte, miercuri, peste 500 de oameni au fost evacuați din Mariupol spre Zaporojie, în cadrul unei misiuni umanitare a Crucii Roșii. Mii de civili sunt însă în continuare captivi în portul strategic şi au nevoie de asistență umanitară.

Citit 1250 ori Ultima modificare Marți, 13 Decembrie 2022 00:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.