„E păcat” că Ungaria nu permite tranzit de arme către Ucraina

„E păcat” că Ungaria nu permite tranzit de arme către Ucraina
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Președintele Klaus Iohannis spune că a luat act de poziția Ungariei de a nu permite tranzitul de armament spre Ucraina. "E păcat", a afirmat Iohannis, fără a face alte comentarii. Întrebat ce armament a trimis România Ucrainei, șeful statului a spus că nu e bine să fie făcute "declaraţii publice îndelungate" pe această temă.

"Pentru noi, este foarte important să ne ocupăm de refugiaţi şi să ne ocupăm de oamenii care au nevoie de ajutor în Ucraina. De aceea, am instalat acel hub la Suceava. Aceasta este principala noastră preocupare”, a apreciat președintele.

Chestionat despre refuzul Ungariei de a permite tranzitarea teritoriului său pentru armamentul destinat Ucrainei, șeful statului a răspuns: "Nu e mult de comentat aici. Am luat notă de această poziție, este foarte diferită de cea adoptată de alte țări europene în această privință și e păcat, însă mai mult de atât este greu de spus". Klaus Iohannis a făcut aceste declarații marți, într-o conferinţă de presă comună cu premierul Belgiei, Alexander De Croo, susținută la Cotroceni.

Mai multe detalii despre războiul din Ucraina

Citit 1218 ori Ultima modificare Marți, 12 Aprilie 2022 21:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.