Convoi umanitar de autobuze, atacat de forțele ruse la Harkov: șapte oameni au fost uciși

Convoi umanitar de autobuze, atacat de forțele ruse la Harkov: șapte oameni au fost uciși
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Șapte oameni au fost uciși, vineri, după ce forțele ruse au deschis focul asupra autobuzelor folosite de civili, în încercarea acestora de a pleca din Harkov, conform Procuraturii Regionale, citate de CNN.

De asemenea, alte 27 de persoane au fost rănite, după ce soldații ruși au atacat autobuzele cu care urmau să fugă din calea războiului. Atacul a avut loc în apropierea satului Borova, aproape de Izium.

Conform sursei citate, aceste informații sunt preliminare.

Oficiali din Mariupol: Rușii dezgroapă morții 

În Mariupol, rușii au început să dezgroape cadavrele civililor, acuză autoritățile locale, care spun că, cel mai probabil, ei vor să le ardă în crematoriile mobile și să ascundă astfel urmele crimelor de război, scrie BBC, potrivit Digi24.

Astfel, oficiali din Mariupol spun că ocupanții ruși au început exhumarea cadavrelor îngropate pe terenurile din zona blocurilor. Într-un mesaj pe Telegram, Primăria a adăugat că rușii nu le permit localnicilor să îngroape persoane în legătură cu care ar putea exista acuzații de crime de război. În zona fiecărui bloc se află câte un soldat rus care supraveghează ca această interdicție să nu fie încălcată.

În Mariupol sunt 13 crematorii mobile, susțin autoritățile ucrainene, iar oficialii orașului bănuiesc că rușii încearcă să acopere crimele de război.

Citit 680 ori Ultima modificare Vineri, 15 Aprilie 2022 16:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.