Primarul Moscovei: 200.000 de ruși riscă să rămână fără job în urma plecării companiilor străine

Primarul Moscovei: 200.000 de ruși riscă să rămână fără job în urma plecării companiilor străine
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Aproximativ 200.000 de persoane din capitala Rusiei riscă să își piardă locurile de muncă în urma plecării companiilor străine din țară, a declarat luni primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, într-o postare pe blogul său, potrivit CNN.

Edilul a precizat că autoritățile vor continua să implementeze planuri în vederea sprijinirii acelor angajați care riscă să rămână șomeri, alocând 3,36 miliarde de ruble (41 milioane de dolari) pentru aceste planuri.

„Continuăm să punem în aplicare planul de îmbunătățire a sustenabilității economiei capitalei. Așa cum am planificat, săptămâna trecută am aprobat programul de susținere a angajaților cu risc de concediere. Ținând cont de subvențiile de la bugetul federal, pentru implementarea acestuia vor fi alocate 3,36 miliarde de ruble. În primul rând, programul se adresează angajaților companiilor străine care și-au suspendat temporar activitatea sau au decis să părăsească Rusia. Potrivit estimărilor noastre, aproximativ 200.000 de persoane riscă să își piardă locul de muncă”, a scris Sobyanin.

Planul de asistență pentru ocuparea forței de muncă include formarea personalului, angajarea în lucrări publice temporare și stimulente pentru organizațiile și firmele care-i angajează pe acești lucrători, a adăugat primarul Moscovei.

Citit 1111 ori Ultima modificare Luni, 18 Aprilie 2022 16:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.