Ucraina este în ruine, Kremlinul se pregătește de defilare

Ucraina este în ruine, Kremlinul se pregătește de defilare
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

O primă repetiţie pentru parada militară din 9 mai din Piaţa Roşie, pentru a marca Ziua Victoriei împotriva Germaniei naziste, a avut loc luni la Alabino, o suburbie a Moscovei, cu participarea a circa 11.000 de militari, potrivit RIA Novosti.

Celebrarea din Piaţa Roşie va coincide anul acesta cu campania militară rusă din Ucraina, în cazul în care nu se va ajunge la o încetare a focului înaintea acestei date, notează EFE.

"În total, 11.000 de militari, 131 de unităţi de armament modern şi echipamente militare, 77 de avioane şi elicoptere participă la pregătirile pentru parada din Piaţa Roşie", au declarat luni agenţiei de presă RIA Novosti surse din cadrul Ministerului rus al Apărării.

La repetiţiile pentru spectacolul aerian din cadrul defilării, opt avioane de vânătoare MiG-29 au fost văzute la Alabino survolând cerul sub forma literei "Z", devenită unul dintre simbolurile "operaţiunii militare speciale" ruse în Ucraina.

Kremlinul a comunicat anterior că parada din Piaţa Roşie va avea loc în acest an fără niciun fel de amânare, aşa cum s-a întâmplat în 2020 din cauza pandemiei de COVID-19, când parada a avut loc la sfârşitul lunii iunie. "Vom sărbători ca de obicei. Este cea mai sfântă sărbătoare a noastră. La noi în ţară a fost şi va fi în continuare o sărbătoare sfântă pentru toţi ruşii", a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.

Potrivit unor analişti, Rusia va încerca să accelereze zilele acestea ofensiva din Donbas, în estul Ucrainei, pentru a revendica o victorie pe câmpul de luptă înainte de 9 mai.

Citit 1044 ori Ultima modificare Luni, 18 Aprilie 2022 18:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.