Parada dedicată Zilei Victoriei Rusiei sovietice asupra Germaniei naziste a început la Moscova

Parada dedicată Zilei Victoriei Rusiei sovietice asupra Germaniei naziste a început la Moscova
Tanc T-90M la Parada de 9 mai din Piața Roșie din 2021. Foto: DreamsTime
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Parada dedicată Zilei Victoriei Rusiei sovietice asupra Germaniei naziste, în al Doilea Război Mondial, a început la Moscova, potrivit hotnews.ro. Vladimir Putin și-a făcut apariția în Piața Roșie, salutând de la distanță mulțimea.

În mesajul său către soldați, Putin a vorbit în continuare despre ”operațiunea militară specială” din Ucraina, și nu despre război. Ministrul rus al apărării Serghei Șoigu a dat salutul de onoare armatei roșii. De la debutul invaziei în Ucraina, acesta a lipsit perioade lungi de pe scena publică, născând tot felul de speculații legate de soarta sa. Parada de la Moscova are loc la o zi după ce forţele ruse au bombardat o şcoală din Luhansk, în urma atacului fiind ucise aproximativ 60 de persoane, potrivit preşedintelui Volodimir Zelenski. Vladimir Putin prezidează ceremoniile care maschează de fapt un eșec neașteptat pentru Kremlin pe frontul din Ucraina și acuzațiile de crime de război comise de soldații ruși. Potrivit Kremlinului, ceremonii au loc în 28 de orașe, cu participarea a 65.000 de oameni, 2.400 de tancuri și echipamente militare și 400 de aeronave.

Militarii ruși afișează semnul ”Z” simbol al invaziei declanșate de Putin în Ucraina, la 24 februarie, asociat de mulți cu simbolul nazist. Potrivit armatei Ucrainei, pierderile Rusiei în războiul din Ucraina sunt uriașe: peste 25.500 soldați uciși, capturați sau răniți.

Citit 824 ori Ultima modificare Luni, 09 Mai 2022 11:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.