Felicitări ipocrite, de Ziua Victoriei

Felicitări ipocrite, de Ziua Victoriei
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Președintele rus Vladimir Putin a transmis felicitări, cu ocazia celei de-a 77-a aniversări a victoriei din Al Doilea Război Mondial, liderilor și popoarelor din mai multe țări, cu o mențiune specială pentru Ucraina și Georgia, unde a fost felicitat doar poporul, nu și conducerea.

Potrivit mesajului de la Kremlin citat de TASS, felicitările au fost transmise liderilor și popoarelor din Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Republica Moldova, Tadjikistan, Turkmenistan, Uzbekistan, Abhazia, Osetia de Sud, Republica Populară Donețk și Republica Populară Lugansk, precum și popoarelor Georgiei și Ucrainei, a anunțat duminică Kremlinul pe site-ul său.

„În felicitările sale, președintele Rusiei subliniază în mod special că, în această zi, aducem omagiul nostru de apreciere și respect luptătorilor și lucrătorilor de pe frontul intern, care au zdrobit nazismul cu prețul a nenumărate victime și greutăți”, se arată în comunicat.

Liderul rus a ținut să sublinieze în felicitările sale că „este o datorie comună astăzi să împiedicăm o restaurare a nazismului care a adus atâta suferință oamenilor din diferite state”. „În telegramele sale de felicitare pentru liderii republicilor populare Donețk și Lugansk, liderul rus a remarcat că militarii noștri, la fel ca strămoșii lor, luptă împreună pentru a-și elibera pământul de mizeria nazistă și și-a exprimat certitudinea că victoria va fi a noastră, la fel ca în 1945", a spus Kremlinul.

Citit 661 ori Ultima modificare Duminică, 08 Mai 2022 16:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.