Pe frontul de est - Încercuirea unităților ucrainene, abandonată de forțele rusești

Pe frontul de est - Încercuirea unităților ucrainene, abandonată de forțele rusești
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Forțele rusești au abandonat probabil obiectivul de a realiza o încercuire pe scară largă a unităților ucrainene din orașul Donețk până la Izium în favoarea finalizării cuceririi regiunii Lugansk, spune Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în ultima evaluare privind războiul din Ucraina.

Șeful administrației din regiunea Lugansk, Serhiy Haidai, a afirmat că, probabil, comandamentul militar rus înțelege că nu va putea cuceri regiunea Donețk, dar crede că are capacitatea de a ajunge la granițele administrative ale regiunii Lugansk. Observațiile sale sunt, în general, în concordanță cu analiza noastră, afirmă ISW.

Comandamentul militar rus va acorda probabil prioritate bătăliei de la Severodonetsk în continuare, cu unele eforturi dedicate întreruperii liniilor de comunicații terestre ucrainene din estul regiunii Donețk.

Forțele rusești continuă un efort coordonat pentru a cuceri Severodonetsk dinspre nord și sud, ceea ce ar duce la o încercuire mai puțin amplă a trupelor ucrainene decât se preconiza inițial.

Încercările eșuate ale Rusiei de a traversa râul Siversky Donets în apropiere de Kreminna ar putea deplasa operațiunile rusești de încercuire mai spre est, mai aproape de Severodonetsk prin Rubizhne, în loc să efectueze o încercuire mai largă de-a lungul mai multor axe.

De asemenea, este probabil ca forțele rusești să fi redus avansurile spre Slovyansk de la Izium, probabil din cauza ritmului lent al operațiunii ofensive de acolo.

Citit 909 ori Ultima modificare Luni, 16 Mai 2022 10:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.