Armata rusă apelează la rezerviști și mercenari pentru compensarea pierderilor

Armata rusă apelează la rezerviști și mercenari pentru compensarea pierderilor
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Forțele rusești au rămas aparent fără rezerviști pregătiți de luptă, forțând comandamentul militar rus să amestece soldați din mai multe elemente diferite, inclusiv companii militare private și miliții proruse, în unități aparent regulate ale armatei și ale infanteriei navale.

Statul Major General ucrainean a raportat că aproximativ 2.500 de rezerviști ruși se antrenează în oblasturile Belgorod, Voronej și Rostov pentru a întări operațiunile ofensive rusești în Ucraina.

Este puțin probabil ca acest număr de rezerviști să genereze o forță suficientă pentru a reface unitățile rusești care, conform rapoartelor, au pierdut până la 20 la sută din personal în unele zone - ca să nu mai vorbim de grupul tactic de batalion care a fost distrus în mare parte recent în timp ce încerca să traverseze râul Siversky Donets.

Direcția de informații militare ucrainene a afirmat că forțele rusești efectuează mobilizări mascate și creează noi unități cu personal nou mobilizat care probabil nu are suficientă pregătire pentru a fi eficient și este puțin motivat să lupte.

Forțele rusești au desfășurat, de asemenea, noi recruți din așezările ocupate din regiunile Donețk și Lugansk pentru a menține o ofensivă în jurul orașului Harkov, probabil din cauza lipsei de rezerve.

De asemenea, companiile militare private rusești se pare că formează unități combinate cu elemente aeropurtate din cauza pierderilor semnificative de efective.

Denaturarea unităților aeropurtate de elită cu mercenari este șocantă și ar fi cel mai clar indiciu de până acum că Rusia și-a epuizat rezervele disponibile de efective pregătite pentru luptă.

Se pare că Brigada 810-a de infanterie navală a Gărzii rusești primește personal de la alte unități ale Flotei Mării Negre, inclusiv membri ai echipajelor navelor militare. Este puțin probabil ca unitățile nou formate sau regrupate să fie eficiente în luptă.

Forțele rusești fortifică probabil așezările ocupate în sudul Ucrainei, ceea ce indică faptul că rușii încearcă să stabilească un control permanent în regiune.

Oficialii ucraineni au raportat că forțele ruse au început să sape tranșee și să construiască diguri de beton în zone nespecificate din regiunile Mykolaiv și Kherson, în apropiere de Melitopol și în vestul regiunii Zaporizhia.

Citit 796 ori Ultima modificare Luni, 16 Mai 2022 11:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.