Rusia a înregistrat pierderi devastatoare în rândurile ofițerilor

Rusia a înregistrat pierderi devastatoare în rândurile ofițerilor
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Rusia pare să fi suferit pierderi devastatoare în rândurile ofiţerilor de rang mediu şi inferior în conflictul cu Ucraina, existând perspectiva unei eficienţe militare mai slabe în viitor, a declarat Ministerul Apărării britanic luni, citat de Reuters.

Comandanţii de brigadă şi de batalion au fost desfăşuraţi probabil în cele mai periculoase aliniamente, în timp ce ofiţerii de rang inferior au fost nevoiţi să conducă acţiuni tactice de nivel redus, a indicat ministerul pe Twitter, în noua actualizare a informaţiilor de pe frontul ucrainean furnizate de serviciile sale secrete.

"În contextul tot mai multor informaţii credibile despre revolte în rândul forţelor ruse desfăşurate în Ucraina, lipsa unor comandanţi de pluton şi de companie cu experienţă şi credibilitate va duce în continuare la o scădere a moralului şi a disciplinei", se spune în comunicat.

Pierderea ofiţerilor mai tineri ar putea exacerba problemele Rusiei în modernizarea structurilor de comandament şi de control militar, a spus ministerul.

Citit 831 ori Ultima modificare Luni, 30 Mai 2022 17:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.