Forțele ruse se baricadează pe Insula Șerpilor

Forțele ruse se baricadează pe Insula Șerpilor
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Forţele ruse continuă să-şi întărească poziţiile pe Insula Şerpilor, pe care o transformă într-un adevărat cap de pod, unde au fost trimise trei vedete ale Flotei ruse din Marea Neagră, afirmă marţi şeful administraţiei militare din regiunea Odesa, Serhii Bratciuk, citat de agenţia de presă ucraineană Ukrinform.

Totodată se menţine pericolul unor atacuri cu rachete asupra Odesei şi a regiunilor limitrofe, având în vedere că o navă de război rusească echipată cu rachete de croazieră "Kalibr" se află în prezent în Marea Neagră, a indicat responsabilul ucrainean.

Între timp, potrivit lui Bratciuk, Ucraina se înarmează cu rachete care vor ajuta la alungarea forţelor ruse atât din partea de nord-vest a Mării Negre, cât şi din Crimeea anexată şi din regiunile din sud-est ocupate temporar.

Oficialul ucrainean subliniază că nu pot rămâne neobservate eforturile inamicului rus de a-şi consolida capul de pod în Insula Şerpilor, unde Rusia a trimis unităţi suplimentare din cadrul Flotei sale din Marea Neagră, între care două divizioane de sisteme de rachete sol-aer S-300, cu rază lungă de acţiune.

Citit 1078 ori Ultima modificare Marți, 31 Mai 2022 17:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.