Ruşii continuă să atace podul care leagă Ucraina de România

Ruşii continuă să atace podul care leagă Ucraina de România
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Ministerul britanic al Apărării a publicat o nouă evaluare cu privire la războiul din Ucraina, afirmând că Rusia continuă să atace cu rachete podul strategic Zatoka, care leagă Ucraina de România.

Principalele observații întocmite de ministerul Apărării de la Londra pe baza rapoartelor serviciului său de informații: operațiunile terestre rusești rămân puternic concentrate în cadrul unui sector mic din regiunea Lugansk; în zilele de 30-31 mai, luptele s-au intensificat pe străzile din Severodonețk, forțele rusești apropiindu-se de centrul orașului; dincolo de Donbas, Rusia efectuează atacuri cu rachete cu rază lungă împotriva infrastructurii din întreaga Ucraină; unul dintre obiectivele vizate este podul de importanță strategică Zatoka, care leagă Ucraina de România.

Forțele armate ale Rusiei au avariat puternic podul feroviar și rutier Zatoka din sud-vestul Ucrainei, în urma unor atacuri cu rachete lansate pe 26 aprilie. El a fost ținta unor atacuri puternice și pe 27 aprilie. Acest pod peste râul Nistru, din apropierea orașului Odesa, leagă sud-vestul Ucrainei cu porturile sale de la Dunăre și cu România. Porturile dunărene au devenit cruciale pentru exporturile ucrainene, după blocarea porturilor de la Marea Neagră.

George Scutaru, directorul general al New Strategy Center, un think tank românesc, a declarat că rușii "au vrut să taie fluxul de ajutoare, în special de combustibil, către Ucraina, trimis de țările occidentale și care trece prin România".

Citit 3044 ori Ultima modificare Luni, 12 Decembrie 2022 23:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.