Bombardamente - Rusia a reluat atacurile asupra capitalei ucrainene Kiev

Bombardamente - Rusia a reluat atacurile asupra capitalei ucrainene Kiev
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Capitala ucraineană Kiev a fost duminică ținta unor bombardamente rusești, primul atac de acest fel după mai multe săptămâni.

Potrivit purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării de la Moscova, Igor Konacenkov, susține că Rusia ar fi distrus tancuri şi vehicule blindate furnizate Ucrainei de ţări din Europa de Est.

"Rachete de înaltă precizie şi cu rază lungă de acţiune lansate de forţele aerospaţiale ruse la periferia Kievului au distrus tancuri T-72 furnizate de ţări din Europa de Est şi alte blindate care se aflau în hangarele unei companii de reparare a vagoanelor" de tren, a declarat Konacenkov.

Anterior, primarul Kievului, Vitali Kliciko, anunţase atacuri aeriene ruse în zorii zilei în cartierele Darniţki şi Dniprovski, din sud-estul capitalei ucrainene.

Potrivit forţelor aeriene ucrainene, mai multe rachete de croazieră au fost lansate în direcţia Kievului de la bordul unor bombardiere strategice ruse TU-95 din Marea Caspică. Tot potrivit aceleiaşi surse, unul dintre avioane ruseşti a fost distrus.

Citit 954 ori Ultima modificare Duminică, 05 Iunie 2022 14:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.