Ucraina curăţă Insula Şerpilor de arme şi echipamente, după retragerea ruşilor

Ucraina curăţă Insula Şerpilor de arme şi echipamente, după retragerea ruşilor
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Unităţi ale forţelor armate ucrainene au încheiat operaţiunea de curăţare a Insulei Şerpilor de echipamente şi armament lăsate în urmă de trupele ruse după retragerea lor în Crimeea, a informat sâmbătă administraţia militară regională din Odesa, potrivit EFE și Agerpres.

Între armamentul şi echipamentul distruse de trupele ucrainene figurează un sistem multiplu de lansare de rachete Grad, un sistem de apărare antiaeriană Panţîr-S1, trei vehicule blindate şi motorizate, un camion-cisternă şi un depozit cu alte echipamente.

Într-un mesaj pe aplicaţia Telegram, preluat de agenţia Ukrinform, Serhii Bratciuk, reprezentantul administraţiei militare regionale din Odesa, a menţionat că, în prezent, două nave cu trupe ruse şi cu mai bine de o duzină de rachete de croazieră la bord, precum şi trei mari nave de desant sunt în alertă în zona de nord-vest a Mării Negre. „Pentru că nu se simt protejate, se menţin la o distanţă cât mai sigură de coasta ucraineană”, a explicat el. Bratciuk a avertizat că „probabilitatea ca Rusia să lanseze atacuri cu rachetă continuă să fie ridicată”.

Citit 1514 ori Ultima modificare Duminică, 03 Iulie 2022 14:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.