Într-un nou gest de ”bunăvoință”, Rusia a atacat cu rachete Insula Șerpilor

Într-un nou gest de ”bunăvoință”, Rusia a atacat cu rachete Insula Șerpilor
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Forţele ruse au atacat din nou joi Insula Şerpilor din Marea Neagră, fiind afectat un chei ca urmare a impactului a două rachete, a anunţat purtătorul de cuvânt al administraţiei militare ucrainene din Odesa (sud), Serghei Bratciuk, pe contul său de Telegram, transmite EFE.

Reuters informează că atacul rus s-a produs la scurt timp după ce trupele ucrainene au susţinut că au arborat steagul ţării pe insulă.

Andrii Iermak, şeful de personal al preşedintelui ucrainean, a postat joi un video pe Telegram cu trei militari care arborează un drapel ucrainean uriaş pe insulă.

Agenţia de presă Interfax, care a citat Ministerul Apărării rus, a relatat că Rusia a lovit Insula Şerpilor în Marea Neagră. Ucraina a încercat să arboreze steagul ucrainean pe Insula Şerpilor, un avion rusesc a lovit insula, a relatat şi TASS, care a citat acelaşi minister.

Instalaţia de pe Insula Şerpilor a fost ''semnificativ avariată'', potrivit sursei, citată de agenţia Unian, care a mai informat că trupele ruse au lansat joi dimineaţă un atac cu rachete în regiunea Odesa.

Unian a relatat că forţele Moscovei au atacat insula şi în cursul zilei de miercuri şi că aveau ca obiectiv să îndepărteze drapelul Ucrainei.

La 30 iunie, Rusia a anunţat că, ''drept gest de bunăvoinţă'', şi-a retras trupele din Insula Șerpilor, care a fost capturată la 24 februarie, la începerea invaziei ruse în Ucraina. În schimb, Ucraina consideră că Moscova nu a mai putut să-şi urmărească strategia în zonă după pierderea mai multor nave de război.

Citit 1407 ori Ultima modificare Joi, 07 Iulie 2022 12:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.