Al șaptelea pachet de sancțiuni contra Rusiei, adoptat vineri. Aurul de la Moscova, interzis în Europa

Al șaptelea pachet de sancțiuni contra Rusiei, adoptat vineri. Aurul de la Moscova, interzis în Europa
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Comisia Europeană urmează să adopte, vineri, 15 iulie, cel de-al șaptelea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, care va adăuga o interdicție la importul de aur rusesc și va modifica măsurile restrictive existente pentru a evita împiedicarea exporturilor de alimente, au declarat pentru Reuters doi oficiali care au refuzat să le fie dat numele, potrivit Hotnews.

Proiectul de pachet, care are nevoie de aprobarea guvernelor UE, include o interdicție privind importul de aur rusesc în UE, care ar urma să fie aplicabilă de la adoptarea noilor sancțiuni, după cum a relatat prima dată Reuters înainte ca G7 să convină asupra măsurii în iunie.

O sursă a declarat că măsura ar afecta și importurile de aur rusesc prin țări terțe, dar nu a detaliat cum ar funcționa. Bruxelles-ul va înăspri, de asemenea, măsurile existente, cu noi limitări ale importurilor de bunuri care ar putea fi folosite în scopuri militare, inclusiv produse chimice și utilaje, a spus sursa.

Noi persoane și entități considerate apropiate de Kremlin vor fi, de asemenea, adăugate pe lista neagră a UE, care prevede înghețarea activelor lor și interdicții de călătorie, au declarat trei oficiali care au refuzat să fie numiți.

De asemenea, Comisia va face unele modificări la sancțiunile existente pentru a se asigura că acestea nu afectează exporturile de alimente și cereale din Rusia, au declarat cei trei oficiali UE.

Modificările aduse măsurilor restrictive existente au scopul de a se asigura că regulile nu sunt interpretate greșit de către companiile de comerț, a declarat un oficial, menționând că o interdicție privind accesul navelor rusești în porturile UE va fi modificată pentru a evita confuziile.

Conform acestei măsuri, navele rusești au deja voie să intre în porturile UE dacă transportă alimente sau medicamente. Unii comercianți au interzis efectiv comerțul cu alimente atunci când sunt exportate din porturile rusești care sunt deținute indirect de companii rusești de stat care au fost sancționate de UE. Modificarea va clarifica faptul că aceste porturi sunt exceptate de la sancțiuni, a precizat sursa citată.

Citit 1609 ori Ultima modificare Vineri, 15 Iulie 2022 12:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.