Rusia a atacat cu rachete portul Odesa, la numai o zi după acordul de reluare a exportului de cereale în Marea Neagră.

Rusia a atacat cu rachete portul Odesa, la numai o zi după acordul de reluare a exportului de cereale în Marea Neagră.
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Mai multe rachete au fost lansate de Rusia, sâmbătă, spre portul Odesa, două dintre ele lovindu-şi țintele, în timp ce alte două au fost interceptate de sistemele antiaeriene, a anunțat armata ucraineană, potrivit Reuters. "Inamicul a atacat portul comercial maritim Odesa cu rachete de croazieră Kalibr", a scris comandamentul militar ucrainean pe Telegram.

Cele două rachete care au lovit portul nu au provocat pagube semnificative. "A fost lovită o stație de pompare, iar cealaltă rachetă a provocat un incendiu care a afectat casele din jurul portului", a declarat purtătorul de cuvânt al comandamentului militar al Ucrainei, Natalia Humeniuk, potrivit Reuters. Zona de depozitare a cerealelor nu a fost lovită, a adăugat ea. Nu au fost raportate victime.

Ucraina l-a acuzat pe preşedintele rus Vladimir Putin că "a scuipat în faţă" ONU şi Turcia, prin faptul că a bombardat Odesa imediat după încheierea acordului de la Istanbul, mediat de organizaţia internaţională şi ţara gazdă. La rândul său, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a condamnat fără echivoc atacul rușilor asupra portului Odesa, a declarat un purtător de cuvânt al organizaţiei, citat de Reuters.

Citit 1128 ori Ultima modificare Luni, 12 Decembrie 2022 23:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.