Ucraina și Rusia se acuză reciproc pentru atacul de la Zaporojie

Ucraina și Rusia se acuză reciproc pentru atacul de la Zaporojie
Centrala nucleară de la Zaporojie
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Rusia și Ucraina se acuză reciproc pentru atacul de la centrala nucleară din Zaporojie. ​Energoatom, operatorul de stat al centralelor nucleare din Ucraina, a precizat într-un comunicat că „au fost înregistrate trei lovituri, lângă unul dintre blocurile electrice în care se află reactorul nuclear”.

Ministerul rus al Apărării a acuzat forțele ucrainene de bombardarea centralei, spunând că o scurgere de radiații a fost evitată doar prin noroc. Volodimir Zelenski susține însă că Moscova trebuie să răspundă pentru „atacul terorist”, scrie Hotnews.ro, citând presa internațională.

Cursul conflictului

Războiul din Ucraina „e pe cale să intre într-o nouă fază”, avertizează serviciile de informații din Marea Britanie.

Forțele ucrainene își concentrează atacurile asupra podurilor, depozitelor de muniții și legăturilor feroviare cu o frecvență tot mai mare în regiunile de sud ale Ucrainei, pentru a încerca să afecteze capacitatea Rusiei de a se reaproviziona logistic.

Războiul Rusiei împotriva Ucrainei este pe cale să intre într-o nouă fază, cele mai grele lupte trecând pe o linie a frontului de aproximativ 350 de kilometri, întinzându-se spre sud-vest de lângă Zaporojie până la Herson, paralel cu râul Nipru, susțin serviciile de informații britanice.

Citit 750 ori Ultima modificare Sâmbătă, 06 August 2022 13:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.