Macedonia de Nord donează Ucrainei tancuri și avioane de luptă

Macedonia de Nord donează Ucrainei tancuri și avioane de luptă
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Macedonia de Nord a fost de acord să furnizeze Ucrainei tancuri și avioane pentru a ajuta lupta ucrainenilor împotriva invaziei Rusiei, a declarat sâmbătă consilierul prezidențial ucrainean Mykhailo Podolyak citat de Reuters, potrivit Hotnews.

”Multe națiuni dau dovadă azi de mai mult curaj decât jumătate din G20 (Grupul celor 20 de mari puteri economice - n.r.). La fel ca Macedonia de Nord, acordând Ucrainei un umăr de sprijin sub formă de tancuri și avioane”, a scris Podolyak pe Twitter, adăugând că prietenul la nevoie se cunoaște.

Ministerul Apărării al Macedoniei de Nord, o țară mică din Balcani, a confirmat săptămâna trecută că va furniza Ucrainei tancuri din epoca sovietică, dar nu a spus nimic despre livrările de avioane.

Drumul blindatelor, prin România

Aproximativ zece blindate grele donate de Macedonia de Nord Kievului au tranzitat România pentru a ajunge în țara invadată de Rusia, relatează Știrile TVR. Recent, ministerul apărării de la Skopje a anunţat că va oferi Ucrainei un număr nespecificat de tancuri T-72.

Joi după-amiază, un convoi care transportă mai multe tancuri de provenienţă sovietică a fost filmat în Bulgaria în timp ce era escortat de poliție, în drum spre podul Prieteniei Giurgiu-Ruse.

Un general în rezervă, consultat de TVR, a spus, după ce a vizionat filmarea, că blindatele par a fi T-72, tancuri de provenienţă sovietică din anii '80.

Ministerul bulgar al apărării a confirmat pentru Ştirile TVR că tancurile erau într-adevăr din Macedonia de Nord, au tranzitat Bulgaria şi se îndepretau spre România.

Citit 888 ori Ultima modificare Sâmbătă, 06 August 2022 21:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.