Acțiunea „Lucky Strike”! Militarii ruși, băgați în sperieți de exploziile din Crimeea

Acțiunea „Lucky Strike”! Militarii ruși, băgați în sperieți de exploziile din Crimeea
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Liderii militari ruși vor fi probabil „din ce în ce mai îngrijorați” de securitatea din Crimeea după exploziile raportate în cursul zilei marți, se arată în analiza de miercuri a frontului, transmisă de Ministerul britanic al Apărării.

Londra amintește La 16 august 2022, atât oficialii ruși, cât și cei ucraineni au recunoscut că un depozit de muniții a explodat în apropiere de Dzhankoi, în nordul Crimeei, unde o cale ferată și o sub-stație electrică din apropiere au fost, de asemenea, probabil avariate. De asemenea, presa rusă a raportat că se ridica fum din apropierea bazei aeriene Gvardeyskoye din centrul Crimeei.

Britanicii spun că Dzhankoi și Gvardeyskoye găzduiesc două dintre cele mai importante aerodromuri militare rusești din Crimeea. Dzhankoi este, de asemenea, un nod rutier și feroviar cheie care joacă un rol important în aprovizionarea operațiunilor Rusiei în sudul Ucrainei.

Cauza acestor incidente și amploarea pagubelor nu sunt încă clare, dar este foarte probabil ca rușii din posturile de comandă să fie din ce în ce mai îngrijorați de aparenta deteriorare a securității în întreaga Crimeea, care funcționează ca zonă de ariergardă (termen militar ce desemnează o unitate sau subunitate militară care se află în urma forțelor principale, pentru a le asigura securitatea – n.r.) pentru forțele de ocupație, se mai arată în raportul Ministerului britanic al Apărării.

La rândul său, Institutul pentru Studiul Războiului din Washington (ISW) transmite că exploziile de marți înregistrate la un aerodrom și la un nod de aprovizionare rusesc critic din Crimeea fac probabil parte dintr-o contraofensivă ucraineană coerentă pentru a recâștiga controlul asupra malului vestic al fluviului Nipru.

Forțele ucrainene profită de deruta care domnește în rândul militarilor ruși, lansând inclusiv ironii la adresa forțelor de ocupație.

„Potrivit informațiilor din interior, un incendiu provocat de mucuri de țigară pe teritoriul Crimeei a avut loc în apropierea unui club de bowling. Lucky Strike!”, a scris Oleksii Reznikov, ministrul ucrainean al Apărării, făcând în același timp un joc de cuvinte cu numele unei mărci de țigări ce se traduce prin „lovitură norocoasă”.

Liniile de aprovizionare rusești din Crimeea sprijină direct forțele rusești din Ucraina continentală, inclusiv pe cele din vestul regiunii Herson.

Țintirea de către Ucraina a liniilor de comunicații terestre rusești și a mijloacelor logistice și de sprijin din Crimeea este în concordanță cu efortul de contraofensivă ucrainean care a vizat, de asemenea, podurile de peste Nipru și elementele de sprijin logistic rusesc din regiunea Herson ocupată.

ISW mai precizează că efectele acestei campanii vor fi probabil de a perturba capacitatea forțelor rusești de a susține forțele mecanizate pe malul vestic al fluviului Nipru și de a le apăra cu mijloace aeriene și de artilerie de pe malul estic de contraatacurile ucrainene.

Citit 1340 ori Ultima modificare Miercuri, 17 August 2022 14:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.