Cozi kilometrice. Rușii fug din Crimeea după atacurile ucrainene cu dronă

Cozi kilometrice. Rușii fug din Crimeea după atacurile ucrainene cu dronă
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Locuitorii din Sevastopol părăsesc în număr mare orașul, după ce o dronă ucraineană a lovit, sâmbătă, sediul Flotei ruse din Marea Neagră aflat acolo.

Pe rețelele sociale au apărut imagini în care se văd cozi kilometrice de mașini, care așteaptă pe autostrada ce leagă Sevastopol de orașul Ialta, aflat la aproximativ 80 de kilometri.

Scene similare au fost filmate și după atacul asupra bazei aeriene Saki din Crimeea, care a produs panică printre rezidenții și turiștii ruși. Aceștia s-au grăbit să părăsească peninsula ucraineană anexată ilegal de Moscova în 2014 și să se îndrepte către teritoriul rus.

Atacul cu dronă care a vizat sâmbătă Statul Major al flotei ruse la Marea Neagră a fost al doilea de acest tip în mai puțin de o lună. Drona a fost doborâtă chiar deasupra Statului Major al flotei, a căzut pe acoperiş şi a luat foc. Incidentul nu a provocat pagube majore, nici răniţi, au anunțat autoritățile din Crimeea, care au atribuit atacul forţelor ucrainene.

La 31 iulie, o altă dronă lovise curtea Statului Major al flotei, făcând cinci răniţi printre angajaţi şi ducând la anularea tuturor festivităţilor prevăzute să aibă loc de Ziua Marinei. Principala temere a rușilor e legată de bombardarea Podului Kerci, care asigură o legătură directă între peninsulă și teritoriul Rusiei. Acest pod, construit la inițiativa lui Vladimir Putin după anexarea ilegală a Crimeei din 2014, este folosit de armata rusă pentru aprovizionarea trupelor implicate în invazia Ucrainei, iar Ucraina a început să sugereze tot mai des că poate fi considerat o țintă militară legitimă.

Citit 1680 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.