Zelenski acuză: ”Rușii au transformat școlile în gropi de gunoi și bisericile în toalete”

Zelenski acuză: ”Rușii au transformat școlile în gropi de gunoi și bisericile în toalete”
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

"M-am întors din regiunea Harkov – din regiunea noastră Harkov, din districtele care au fost eliberate. De astăzi, aproape întreaga regiune este dezocupată.

A fost o mişcare fără precedent a luptătorilor noştri – ucrainenii au reuşit să facă din nou ceea ce mulţi considerau imposibil. Doar în prima zi de operaţiuni active, trupele noastre au avansat 19 kilometri. 110 kilometri au fost acoperiţi în cinci zile de lupte. În total, aproape 400 de localităţi au fost dezocupate.

Cei 150.000 de ucraineni care au rămas în aceste zone vor simţi din nou cum este viaţa obişnuită, sigură, normală. Armata rusă se află în regiunea Harkov de mai bine de cinci luni. Și în acest timp, ocupanții doar au distrus și au furat. Au lăsat în urmă sate devastate, iar în unele dintre ele, nu există nici o casă neavariată. Au transformat școlile în gropi de gunoi, iar bisericile în toalete", a afirmat Zelenski, în mesajul său de miercuri noapte, scrie Sky News.

"Lumea trebuie să vadă distrugerile, trebuie să simtă durerea pe care Rusia le-a adus-o ucrainenilor. Forţelor noastre de ordine li se povesteste despre crime, torturi şi răpiri comise de ocupanţi. Ceea ce lumea a văzut la Bucha, ce am văzut în teritoriul dezocupat din regiunea Cernihiv, din regiunea Sumî şi ceea ce vedem acum în regiunea Harkov sunt dovezi ale genocidului împotriva ucrainenilor. Dovezi că Rusia nu poate aduce altceva decât genocid", a adăugat el.

Zelenski a acuzat Rusia și pentru atacul de la Krivoi Rog, care a vizat, joi dimineață, un baraj de acumulare, amenințând cu inundarea localității.

"Atacul vostru cu rachete de astăzi, proiectile ruseşti care au ţintit Krivoi Rog, barajul de la acumularea Karachunivske, obiective care nu au nicio valoare militară deloc, lovind de fapt sute de mii de cetăţeni de rând, este un alt motiv pentru care Rusia va pierde. Şi nu doar acest război, ci istoria însăşi. Istoria este scrisă de oameni, niciodată de sălbatici. Cine veţi rămâne în istorie. Toţi cei care lansaţi aceste proiectile. Cei care au venit pe pământul nostru. Sunteţi nişte ticăloşi care, după ce au fugit de pe câmpul de luptă, încearcă să facă rău de undeva de departe. Veţi rămâne terorişti cu care propriilor nepoţi le va fi ruşine", a susţinut el.

Citit 1285 ori Ultima modificare Joi, 15 Septembrie 2022 13:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.