Blindate trimise să-i oprească pe ruși să fugă din țară

Blindate trimise să-i oprească pe ruși să fugă din țară
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Imagini filmate cu drona la granița Rusiei cu Georgia arată cozi lungi de 20 de kilometri la ieșirea din țară. Rușii fug pentru a scăpa de mobilizarea anunțată de Putin, care ar urma să semneze și un ordin de închidere a frontierelor pentru bărbații cu vârste între 18 și 65 de ani. Între timp, pe rețelele sociale au început să apară imagini cu blindate rusești trimise la granița cu Georgia.

Potrivit unor imagini și postări apărute pe rețelele sociale, blindatele ar fi ajuns la punctul de frontieră Verkhny Lars, unde ar urma să instaleze un blocaj rutier. Filmarea din dronă arată cât de disperați sunt rușii să își părăsească țara. Sunt mii de oameni care se îndreaptă spre punctul de frontieră. Coloanele de mașini se întind pe aproape 20 de kilometri, iar cei care vor să treacă granița au de așteptat ore întregi, în unele cazuri chiar zile. Au fost și ruși care au renunțat la mașini și au pornit pe jos către punctul de frontieră, în speranța că vor scăpa de recrutare.

Imagini similare au apărut și pe Aeroportul din Moscova. În total peste 260.000 de tineri au plecat din Rusia, după anunțul mobilizării pentru "operațiunea militară specială".

Citit 1115 ori Ultima modificare Luni, 26 Septembrie 2022 18:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.