Ucrainenii au eliberat localități din regiunea Lugansk

Ucrainenii au eliberat localități din regiunea Lugansk
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Ucraina a anunţat că a făcut progrese militare în regiunea estică Lugansk, până acum controlată aproape în totalitate de ruşi, a declarat miercuri guvernatorul ucrainean al acestei regiuni, Serhii Gaidai, informează AFP. "Acum este oficial. Eliberarea regiunii Lugansk a început. Mai multe localităţi au fost deja eliberate din mâinile armatei ruse", a declarat Gaidai, într-o înregistrare video postată pe Telegram, fără a preciza numele acestor localităţi. "Drapelul ucrainean a fost înălţat acolo de forţele armate ucrainene. Avansăm datorită forţelor noastre armate", a subliniat Gaidai.

Armata ucraineană a realizat în ultimele săptămâni progrese importante în nordul regiunii sudice Herson şi a recucerit din mâinile ruşilor aproape toată regiunea Harkov, în nord-est, deschizând astfel calea pentru continuarea contraofensivei spre regiunea Lugansk, bastion al separatiştilor instalaţi de Moscova din 2014.

Potrivit estimărilor ucrainene, forţele ruse controlau în septembrie 98 la sută din provincia Lugansk.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat marţi că "zeci de localităţi" au fost "eliberate doar în această săptămână" în regiunile anexate de Rusia.

Citit 618 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Octombrie 2022 17:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.