Clădirea consulatului Germaniei la Kiev, lovită de bombe

Clădirea consulatului Germaniei la Kiev, lovită de bombe
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Clădirea care găzduiește consulatul german la Kiev a fost lovită în timpul loviturilor cu rachete rusești de luni dimineață, deși nu a mai fost folosită de la izbucnirea războiului, a anunțat luni Ministerul de Externe de la Berlin, citat de Reuters.

Secția de vize a Consulatului Germaniei din Kiev a avut de suferit în timpul atacurilor masive ale Rusiei asupra capitalei Ucrainei, conform publicației germane Bild.

Fostul președinte al Fundației Böll de la Kiev, Serghei Sumlenni, a postat câteva fotografii pe Twitter și a scris, adresându-se cancelarului Olaf Scholz și ministrului de Externe Annalena Baerbock: „Vreți să trimiteți niște tancuri Leopard pentru a verifica situația de la fața locului?”

Purtătorul de cuvânt al Ministerului german al Apărării a declarat, fără a oferi detalii suplimentare, că Germania se așteaptă să livreze Ucrainei un sistem de apărare aeriană foarte curând și să livreze încă trei anul viitor.

Ca urmare a atacurilor aeriene de azi din Ucraina, preşedintele Volodimir Zelenski a vorbit cu cancelarul german Olaf Scholz şi au stabilit o întâlnire urgentă a liderilor G7.

Citit 774 ori Ultima modificare Luni, 10 Octombrie 2022 18:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.