De la „denazificare”, Rusia trece la... „desatanizarea” Ucrainei

De la „denazificare”, Rusia trece la... „desatanizarea” Ucrainei
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

„Desatanizarea" Ucrainei, unde activează în prezent sute de secte, devine din ce în ce mai urgentă, a declarat Aleksey Pavlov, secretar adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, într-un articol pentru aif.ru, preluat de TASS.

„Cred că, odată cu continuarea operațiunii militare speciale, devine din ce în ce mai urgentă realizarea desatanizării Ucrainei sau, după cum bine a spus șeful Republicii Cecene, Ramzan Kadîrov, 'desatanizarea completă' a acesteia", a continuat el.

Pavlov a spus că nu se cunoaște numărul exact al sectelor din Ucraina, dar numărul acestora este de ordinul sutelor și a ținut să sublinieze că „Biserica Satanei", care „s-a răspândit în Ucraina", este „una dintre religiile înregistrate oficial în Statele Unite".

„Tot acest satanism găsește un sprijin și un răspuns activ din partea autorităților oficiale ucrainene", a declarat el.

Înaltul oficial rus a spus că numărul de adepți ai sectelor religioase s-a înmulțit în Ucraina începând cu anii 1990: „Una dintre ele este de a influența mințile cetățenilor ucraineni, de a-i forța să abandoneze tradiții vechi de secole, de a interzice adevăratele valori pe care le poartă credința ortodoxă, islamul și iudaismul. Folosind manipularea rețelelor și psihotehnologiile, noile autorități au transformat Ucraina într-un stat totalitar hipersecret".

Oficialii ruși încearcă din ce în ce mai mult să coreleze retoric războiul Rusiei din Ucraina cu concepte religioase aparent accesibile atât creștinilor, cât și musulmanilor, probabil pentru a satisface grupurile religioase minoritare din cadrul forțelor armate ruse, explică Institutul pentru Studiul Războiului (ISW).

Declarațiile lui Pavlov și Kadîrov arată dorința de a distrage atenția de la disensiunile grupurilor religioase minoritare din cadrul forțelor armate ruse, spune ISW.

Schismele recente dintre militarii musulmani și nemusulmani au provocat izbucniri violente în rândurile armatei ruse.

Invocarea războiului pe motive religioase, dar nu în mod deschis creștine, este probabil o încercare de a depăși diviziunile religioase și de a stabili condițiile de informare pentru recrutarea în continuare a minorităților etnice și religioase pentru a lupta în Ucraina, mai explică sursa citată.

Citit 1384 ori Ultima modificare Joi, 27 Octombrie 2022 13:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.