Zelenski: „Avansăm treptat în sud și în est”. Ucraina a primit mai multe sisteme de apărare antiaeriană

Zelenski: „Avansăm treptat în sud și în est”. Ucraina a primit mai multe sisteme de apărare antiaeriană
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Președintele Ucrainei susține că armata sa alungă treptat trupele rusești din estul și sudul țării. „Avansăm treptat”, a spus Zelenski, în discursul său de luni seară. El a adăugat că regiunea Donețk din estul Ucrainei rămâne centrul celor mai sângeroase bătălii ale Ucrainei, susținând că rușii „mor cu sutele în fiecare zi”, scrie Hotnews.ro.

Marți dimineață, au reînceput bombardamentele invadatorilor ruși, acestea vizând unul din satele situate în districtul Zaporijia, potrivit agenției Ukrinform, care îl citează pe Oleksandr Starukh, șeful administrației militare Zaporijia. Alte zeci de clădiri au fost avariate în Nikopol, ca urmare a bombardamentelor nocturne ale rușilor.

Rezumatul ultimelor 24 de ore

- Ucrainenii se pregătesc pentru tot mai multe întreruperi ale curentului electric, după ce principalul operator energetic a avertizat că atacurile rusești au distrus 40 la sută din infrastructura energetică.

- Ucraina a primit mai multe sisteme de apărare antiaeriană de la aliații occidentali, a anunțat luni ministrul Apărării, Oleksiy Reznikov. „Aceste arme vor întări semnificativ armata ucraineană”, a spus Reznikov. „Mulțumim partenerilor noștri – Norvegia, Spania și SUA”, a adăugat el.

- Un consilier important al președintelui Ucrainei a spus că Kievul nu a refuzat niciodată să negocieze cu Moscova și că este pregătit pentru discuții cu viitorul lider al Rusiei, dar nu cu Vladimir Putin. „Ucraina nu a refuzat niciodată să negocieze. Poziția noastră de negociere este cunoscută și deschisă”, a scris Mihail Podoliak, pe Twitter, spunând că Rusia ar trebui mai întâi să-și retragă trupele din Ucraina. „Putin este pregătit? Evident, nu. Prin urmare, suntem constructivi în evaluarea noastră: vom vorbi cu următorul lider”.

- Coreea de Nord a declarat că nu a făcut niciodată comerț cu arme cu Rusia și că nici nu are de gând să facă, a informat presa coreeană de stat, după ce SUA au susținut că nord-coreenii par să fi furnizat Rusiei obuze de artilerie. Un oficial nord-coreean al Ministerului Apărării a numit acuzațiile drept „zvonuri”.

Citit 717 ori Ultima modificare Marți, 08 Noiembrie 2022 09:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.