Rusia introduce pregătirea militară obligatorie în școli

Rusia introduce pregătirea militară obligatorie în școli
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În școlile rusești va fi introdus un curs de pregătire militară de bază începând cu anul universitar următor, a declarat miercuri ministrul rus al Educației, Serghei Kravțov, citat de TASS.

„Va fi în școli din anul universitar următor, acum se pregătește până la 1 ianuarie, apoi se va testa”, le-a spus el jurnaliștilor ruși miercuri. 

Potrivit Hotnews.ro, anunțul vine după ce șeful Statului Major al Rusiei, generalul Valeri Gherasimov, i-a transmis o propunere în acest sens lui Serghei Mironov, președintele partidului parlamentar Rusia Justă - Pentru Adevăr ce face parte din așa-zisa „opoziție sistemică” din Rusia care susține politicile Kremlinului.

Ulterior, ministrul rus al Educației a anunțat că lucrează deja la un proiect în acest sens, după ce a fost interpelat de Mironov, considerat unul dintre cei mai influenți parlamentari ruși.

Kravțov nu a precizat deocamdată detaliile planului, presa de stat rusă afirmând însă că ar fi vorba de 35 de ore de pregătire militară în școli și colegii.

Gherasimov ceruse alocarea a 140 de ore pentru pregătirea militară în ultimii doi ani de studiu în școală. Măsura vine în contextul mai amplu al „militarizării” elevilor din Rusia după declanșarea „operațiunii militare speciale” pe 24 februarie. „Elevii nu vor rămâne singuri în fața războiului informațional, pornit împotriva țării noastre”, a afirmat ministrul Educației pe 1 septembrie pentru a explica mai multe modificări deja aduse sistemului de învățământ din Rusia.

Astfel, potrivit deciziei ministerului, în toate școlile din această țară, fiecare săptămână va începe cu arborarea drapelului Federației Ruse în sediul instituțiilor de învățământ și intonarea imnului de stat.

În plus, vor fi organizate ore suplimentare cu tema generică „Discuții despre temele importante”. Potrivit noilor prevederi, într-un an școlar vor avea loc 34 astfel de lecții.

Citit 545 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Noiembrie 2022 15:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.