Ucraina cere României să declare Rusia „stat sponsor al terorismului”

Ucraina cere României să declare Rusia „stat sponsor al terorismului”
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Premierul ucrainean Denys Shmyhal a cerut, joi, României să declare Rusia ”stat sponsor al terorismului”, potrivit traducerii oficiale a discursului susținut de acesta la conferința comună de presă cu premierul Nicolae Ciucă la punctul de trecere a frontierei Vicovu de Sus-Krasnoilsk. O astfel de inițiativă din partea României ar presupune încetarea de facto a oricărei relații diplomatice, economice și politice cu Federația Rusă. Ucraina a cerut în mod repetat comunității internaționale să adopte o astfel de decizie la nivelul fiecărui state membru UE și NATO.

Președintele SUA, Joe Biden, a respins această cerere în septembrie. Cu toate acestea, mai mulți membri ai Congresului SUA au inițiat o astfel de cerere către Casa Albă.

Premierul Nicolae Ciucă nu a făcut nici un comentariu legat de această cerere în conferința de presă comună cu omologul său ucrainean, potrivit G4Media. De asemenea, premierul Denys Shmyhal a cerut României, în același discurs, ”să sprijine inițiativa de a exclude Moscova din Organizaţia de Cooperare Economică la Marea Neagră (OCEMN)”. OCEMN este o organizație din care fac parte statele riverane Mării Negre și are o activitate relativ slabă, dar este unul dintre puținele formate internaționale în care mai există un dialog al țărilor occidentale cu Rusia.
 
Citit 792 ori Ultima modificare Joi, 10 Noiembrie 2022 13:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.