Bulgaria trimite în Ucraina tunuri antiaeriene

Bulgaria trimite în Ucraina tunuri antiaeriene
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Parlamentul bulgar a aprobat vineri donarea de armament către Ucraina pentru a ajuta această ţară să reziste în faţa agresiunii ruse, după luni întregi de dezbateri între partidele proruse şi cele prooccidentale din această ţară, singura membră a NATO şi a Uniunii Europene care, alături de Ungaria, nu a trimis până acum un astfel de ajutor, transmite EFE.

Socialiştii, care consideră că un astfel de ajutor reprezintă o implicare în război şi contribuie la prelungirea lui, i-au cerut preşedintelui Rumen Radev, considerat prorus, să se opună prin veto trimiterii de arme în Ucraina.

În trecut, Radev a apreciat că trimiterea de arme Ucrainei contravine securităţii naţionale şi diminuează capacităţile defensive ale Bulgariei.

Surse militare au declarat pentru EFE că va fi donată o cantitate importantă de tunuri antiaeriene de 23 de milimetri, un model mai vechi, cu tehnologie sovietică, dar pe care Ucraina le foloseşte deja cu eficacitate pentru a doborî drone iraniene cu care Rusia bombardează periodic această ţară.

Citit 1234 ori Ultima modificare Duminică, 18 Decembrie 2022 22:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.