Stare de alertă după ce un cargou ucrainean a eșuat în Strâmtoarea Bosfor

Stare de alertă după ce un cargou ucrainean a eșuat în Strâmtoarea Bosfor
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Un cargou venind din Ucraina încărcat cu 13.000 de tone de mazăre a eşuat în Strâmtoarea Bosfor, relatează dpa şi Reuters.

Traficul prin strâmtoarea care face legătura între Marea Neagră şi Marea Mediterană a fost oprit temporar, iar autoritățile au fost plasate în stare de alertă, însă în cele din urmă nu au fost raportate pagube.

Centrul Comun de Coordonare (JCC), care supervizează exporturile de cereale din Ucraina, a indicat în weekend că nava, plecată din portul Pivdenîi, are ca destinaţie portul turc Mersin.

Potrivit agenţiei de transport maritim Tribeca, cargoul înregistrat sub pavilionul statului Palau se afla luni la Acarburnu, la capătul de nord al strâmtorii.

Un alt cargou care transporta cereale din Ucraina spre China a eşuat acum o săptămână în Canalul Suez, unde autorităţile au reuşit ranfluarea sa.

Citit 1585 ori Ultima modificare Luni, 16 Ianuarie 2023 11:29

1 comentariu

  • postat de Aad
    Miercuri, 18 Ianuarie 2023 18:48
    70.25.40.***
    Iertati-ma, dar de ce este "un cargou ucrainean"? Doar pentru ca a încarcat marfa din Ukraina? Nu este cam mult? Adica, toate navele care vin si încarca marfa din porturile românesti sunt nave românesti? Ia uite unde era flota României si noi o dadeam vânduta de catre Basescu!!!
    Nu cumva cautati d
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.