Rusia denunță implicarea țărilor europene în conflictul din Ucraina

Rusia denunță implicarea țărilor europene în conflictul din Ucraina
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Rusia a denunțat, joi, implicarea din ce în ce mai mare a ţărilor europene în conflictul din Ucraina, prin livrările lor de armament către guvernul de la Kiev, dar a subliniat că aceasta nu o va împiedica să-şi ducă la îndeplinire obiectivele campaniei sale militare în ţara vecină, avertizând că ucrainenii vor fi cei care vor avea de suferit dacă Marea Britanie sau alte ţări occidentale vor furniza avioane de luptă Kievului, relatează EFE şi Reuters.

În cursul unei vizite la Londra, miercuri, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut Regatului Unit să trimită avioane de luptă avansate Kievului, ca parte a următoarei etape a livrărilor de arme occidentale pentru a ajuta forţele ucrainene. Londra nu a decis dacă va livra avioane Kievului, dar a făcut un „prim pas”, angajându-se să antreneze piloţi ucraineni pentru a opera avioane de luptă ale NATO, a anunţat premierul britanic Rishi Sunak.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că orice livrare de avioane de luptă avansate la standardele NATO nu va aduce decât durere şi suferinţă ucrainenilor şi a criticat ţările NATO pentru asumarea unui rol mai „direct” în conflict. "Aceasta nu este nimic altceva decât implicarea tot mai mare a Marii Britanii, a Germaniei şi a Franţei în conflictul dintre Rusia şi Ucraina", a declarat Peskov jurnaliştilor acreditaţi la preşedinţia rusă. Chiar şi dacă Occidentul va accepta apelurile lui Zelenski de a livra avioane de luptă, Rusia nu se va lăsa descurajată şi va continua ceea ce ea numeşte "operaţiunea militară specială" în Ucraina până când Moscova îşi va atinge obiectivele, a spus Peskov.

Citit 1031 ori Ultima modificare Marți, 14 Februarie 2023 11:25

2 comentarii

  • postat de Pompiliu
    Miercuri, 15 Februarie 2023 09:07
    5.14.134.***
    Nu va fi nici o livrare de avioane sofisticate.
    Zdreleski cere, dar lumea s-a cam saturat de pretentiile lui.
    Oricum Ucraina este vanduta lui Rotchschild.
    Asa ca il folosesc doar ca sa tina Rusia ocupata cat timp SUA pregateste terenul in Europa pt marea resetare, sistemul de credit social si cbd
    0
    0
  • postat de Ruie Musia
    Marți, 14 Februarie 2023 13:07
    188.26.172.***
    Awww, s-a supi un pic piticul senil si schizofrenic de la Kremlin? Pacat, mare pacat. Sincer, putler are cota 1,10 sa nu prinda finalul anului, e normal sa se agite. Cat despre federatia rusa, poate uneori e mai bina sa dispara ceva si sa renasca, mai ales cand ai dat-o in bara la prima incercare.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.