Crime de război - Soldați ucraineni decapitați de mercenarii Wagner

Crime de război - Soldați ucraineni decapitați de mercenarii Wagner
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Lupta pentru orașul Bahmut, din estul Ucrainei, este încă în desfășurare. Bătăliile se dau în principal între mercenari ai Grupului Wagner și apărători ucraineni.

Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) scrie în cel mai recent raport că luptătorii Wagner continuă să comită crime de război, inclusiv „prin decapitarea militarilor ucraineni”, potrivit Sky News.

Grupul de reflecție cu sediul în SUA a adăugat că Rusia continuă să facă progrese în Bahmut, dar face acest lucru cu prețul unor „pierderi semnificative”.

În ultima sa actualizare, ISW a precizat: „Imaginile geolocalizate publicate pe 9 și 10 aprilie arată că forțele rusești au făcut progrese marginale la nord-vest de Khromove, în sud-vestul Bahmut și la nord de Sacco i Vanzetti”.

Acesta a adăugat că utilizatorii rețelelor de socializare au distribuit imagini „care ar arăta rămășițele unui cap aparținând unui militar ucrainean (înfipt într-o țepușă) într-o zonă nespecificată din Bahmut”.

„Utilizatorii rețelelor de socializare au amintit de cazuri similare de cranii montate pe țepușe în Popasna, regiunea Lugansk, unde trupele Wagner au operat în primăvara-vara anului 2022. „Convenția de la Geneva interzice mutilarea și jefuirea cadavrelor în război”.

Citit 2034 ori Ultima modificare Marți, 11 Aprilie 2023 13:10

3 comentarii

  • postat de Ivan
    Miercuri, 12 Aprilie 2023 07:20
    82.79.117.***
    Ca de obicei, in campania de dezinformare reciproca, se lanseaza informatii neverificate sau foarte greu de verificat!
    0
    0
  • postat de ssd
    Miercuri, 12 Aprilie 2023 00:14
    89.136.7.***
    Rusii sunt barbari..se trag din fostii bolsevici, comunisti nenorociti si tatal lor a fost Stalin care a fost cel mai mare criminal ! Rusii nu tin cont de reguli si tratate , nu ii intereseaza pe ei de conventia de la Geneva! Ei distrug si parjolesc tot, violeaza, jefuiesc, fura, fac crime , torture
    0
    0
  • postat de RuieMusia
    Marți, 11 Aprilie 2023 14:48
    188.25.4.***
    Ceva de care ordfinarii astia sunt perfect capabili. O imagine foarte precisa a rusiei, sau cum de a ajuns secolul 12 sa persiste si in secolul curent.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.